Ble påkjørt da han fikk motorstopp på E6

Det kunne gått svært ille dersom sjåføren ikke hadde vært ute av bilen sin da lastebilen krasjet inn i bilen. ØB bruker bilder med tillatelse fra sjåføren.

Det kunne gått svært ille dersom sjåføren ikke hadde vært ute av bilen sin da lastebilen krasjet inn i bilen. ØB bruker bilder med tillatelse fra sjåføren.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Turen til Oslo ble langt mer dramatisk enn sjåføren hadde sett for seg, skriver Østlandets Blad. Da han fikk motorstopp på E6 i Skulleruddumpa ut av byen torsdag ettermiddag, ble han påkjørt at en lastebil.

Slik starter posten: "Hadde en litt ekkel opplevelse idag da jeg fikk motorstopp på e6 på vei ut av Oslo, fikk stoppet bilen på gresset med hjulene rett på innsiden av den hvite stripen.

Mens jeg ringte Falck dundret lastebilene forbi uten å slakke opp litt, så det var rett og slett litt ubehagelig å sitte i bilen. Så tok da jeg heldigvis ukens smarteste valg, gikk ut av bilen og satte meg oppe i skråningen på utsiden av veien.

Etter fire minutter så smalt det. Bildene taler for seg selv hvor farlig dette er. Så til alle som får motorstopp langs veien: kom dere ut av bilen og vekk fra trafikken.

Rimelig sikker på at om jeg hadde blitt inne i bilen hadde jeg ikke vært hjemme i kveld ihvertfall. Og dette endte uten personskade, men uansett nødetatene i Oslo fortjener skryt, utrolig kjappe, hyggelige og proffe folk.

Vil bare legge til at det var satt ut varseltrekant og jeg hadde på refleks vest. Jeg gikk selvfølgelig ut på høyre side av bilen da noe annet ville vært meget dumt".

Forsvarer lastebilsjåføren

Sjåføren (som ønsker å være anonym) delte en post og bilder på Facebook torsdag kveld. Hittil er den delt nærmere 1300 ganger og kommentarene hagler inn i hundretallet.

- Jeg registrerer at lastebilsjåføren får det glatte lag i kommentarfeltet. Mange sier mye stygt. Det blir helt feil fordi alle som kjører bil vet at vi kan være uoppmerksomme et lite øyeblikk. Ja, vi har selvfølgelig et ansvar for å være våken i trafikken, men dette var et uhell og han hadde det nok ikke godt etter kollisjonen. Heldigvis gikk det bra, sier sjåføren til ØB og understreker at hensikten med Facebook-posten var trafikksikkerhet, ikke fokus på seg selv.

Når han har fått kollisjonen litt på avstand og har fått sett mer nøye på bildene, er han sjeleglad for at ambulansen var raskt på plass.

- Jeg følte meg ivaretatt. Det er betryggende å vite at hjelpen kom raskt når man ser hvordan bilen ser ut.

Færre dødsulykker i sommer

Så langt i juli har to personer mistet livet i trafikken. Det er betydelig lavere enn i fjor og tidligere år.

– Juli er en verstingmåned når det gjelder dødsulykker i trafikken, og i fjor hadde vi en forferdelig start med elleve døde i løpet av de ti første dagene. Jeg kan ikke huske at vi har hatt så få drepte halvveis inn i sommeren som vi har i år, og jeg håper den positive utviklingen fortsetter, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Også i juni var det færre drepte enn i fjor. Foreløpige tall for årets første sommermåned viser 12 drepte mot 15 i fjor. Hittil i sommer har altså 14 personer mistet livet i trafikken. På samme tid i fjor var tallet 26, skriver ØB.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags