Tre biler har vært involvert i en trafikkulykke på riksvei 23 i Frogntunnelen fredag ettermiddag.

En sølvgrå Volkswagen, kjørende i retning Vassum-krysset og E6, har mest sannsynlig kommet over i motsatt kjørefelt og krasjet inn i siden til en annen personbil, som kjørte i retning Oslofjordtunnelen.

Den stakk fra stedet med en gang.

Bak kom en lastebil, som ikke klarte å stanse. Den kjørte inn i bakenden på personbilen foran.

Den kvinnelige sjåføren av personbilen ble kjørt til legevakt for sjekk etter å ha klaget på noen smerter i nakken, men politiet anser henne ikke som alvorlig skadet. Lastebilsjåføren, en mann i 30-årene, er i god behold og er sjekket ut av saken.

Den sølvgrå bilen er mest sannsynlig en Volkswagen Golf eller Polo.

Politiet har hatt observasjonsposter på enkelt veikryss i etterkant av ulykken, men søker ikke lenger aktivt etter den sølvgrå bilen.

– Hvis noen har obsert en slik bil, med knust venstre sidespeil, ønsker vi tips, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt, avdeling Follo, til Akershus Amtstidende.

Har plikt til å stanse

Sveen kjenner ikke til motivet for at føreren av den sølvgrå bilen har stukket av, men minner om at alle har plikt til å stoppe ved en trafikkulykke. Spesielt når de har vært med på å forårsake den selv.

– Du har absolutt plikt til å stanse. Automatikken ved en slik hendelse er at det opprettes en sak og at førerkortet inndras, sier Sveen.

En person som stikker fra et slikt ulykkessted kan i ytterste fall straffes for å ha forsømt hjelpeplikten sin, etter §287 i straffeloven. Strafferammen er bøter eller fengsel inntil seks måneder.

Brudd på hjelpeplikten straffes ikke hvis man utsetter seg selv eller andre for «særlig fare eller oppofrelse» når man skal gjennomføre den.

Det var en stund redusert fremkommelighet og manuell dirigering på stedet, men kvart over to ble veien åpnet i begge retninger.