Jeg var temmelig overrasket over hvor lite som var falt ned fra de FARLIGE trærne på Ringeplan

Av
DEL

LeserbrevI juni hadde Frogn kommune det svært travelt med å kappe toppen av lindetrærne langs Niels Carlsens gate ovenfor Badeparken. Dette måtte gjøres med få dagers varsel i juni, til tross for at fagfolk anbefalte at nødvendig beskjæring burde gjøres på våren, før trærne er i vekst.

Når arbeidet var utført langs badestranden sto parkeringsplassen ved Ringeplan for tur. Her har kommunen 3-4 lindetrær på egen grunn, og noen flere som står på andres eiendom.

Det ble tatt opp forhandlinger om å kappe også disse trærne ca 4 meter over bakken, men etter hva jeg forstår ønsker ikke alle naboene dette. Da ble plutselig trærne på og ved Ringeplan FARLIGE og parkeringsplassen ble over natten stengt frem til 1/9. Etter den 1/9 står det nå bare STENGT!

Sterkt imponert over dette gikk jeg dit etter en natt med sterk vind, med liten storm i kastene, for å se på eventuelle skader og nedfall. Jeg var temmelig overrasket over hvor lite som var falt ned fra de FARLIGE trærne - se bilde.

Hvordan Frogn kommune får stengningen til å stemme med at daværende Drøbak kommune fikk ved en dom i Høyesterett i 1896 medhold i at Allemannsretten tilsa at denne plassen er offentlig, er et spørsmål.

Kanskje ordfører Slåke kan orientere? Viktigere er å få en orientering om hva Frogn kommune faktisk ønsker å gjøre her. Å ha en hel parkeringsplass stengt måned etter måned er neppe særlig smart?

Dersom kommunen faktisk mener at trærne er farlige, og ikke vil ha noe ansvar for eventuelle skader, kan man jo sette opp et skilt om ALL PARKERING PÅ EGET ANSVAR OG RISIKO!

Eller man kan ta ned de trær som står på offentlig grunn, men spørsmålet da er om kommunen har tatt hensyn til Naturmangfoldloven som stiller en del krav?

Jeg venter spent på å få høre fra vår kjære ordfører!

Tore Erlandsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags