FOLLO: Natt til mandag fikk politiet melding om innbrudd i båt noe som i følge operasjonsleder Gisle Sveen er vanlig på denne tiden av året.

– Mange båter er fortsatt ikke satt på vannet for sommeren og båteiere jobber intensivt for å få båtene klare. På opplagsplassene er det derfor hektisk aktivitet. Aktivitet kan det også være på natterstid, men da av mer ulovlig art. Båtene har flere lett omsettelige gjenstander som motorer og GPS-utstyr. På båtopplagsplasser i både Frogn, på Nesodden og i Follo forøvrig ligger det båter med store verdier som er attraktive for tyver, sier Sveen. Natt til mandag var det en båteier ved Sonskilen båthavn som varslet etter at tyverialarmen hadde gått.

Rådyr påkjørt

En annen ting som politiet i Follo har fått mange meldinger om i helgen er påkjørte rådyr.

– Bare natt til mandag fikk vi flere meldinger fra hele Follo. Nesodden og spesielt Frogn er kommuner med mange rådyr og hyppige påkjørsler. Vi ber bilførere være litt ekstra på vakt når de er ute og kjører, spesielt i skumringstimene, sier operasjonslederen.

Natt til mandag kom det melding om rådyrpåkjørsel fra blant annet Nessetveien.

Slåsskamp

Fullt så festlig var de dog ikke natt til søndag, da politiet måtte rykke ut til slåsskamp i Ski, hvor to menn hadde blitt utsatt for vold.

Dette skjedde på en privat adresse i Langhusveien. Her møtte de på to personer som hadde vært involvert i en heftig slåsskamp. Politiet fikk tips om bråk ved en privat adresse, rykket ut og kom i kontakt med to personer som hadde var involvert i slåssing. Disse to var utsatt for vold. De to fornærmede ble kjørt med ambulanse til legevakten, men begge valgte å forlate legevakten før en lege hadde fått tatt en sjekk av de forslåtte kamphanen.

Gatebilmøte

Klokken 21 lørdag kveld fikk politiet inn melding om en singelulykke i Myråsdalen på Vinterbro. Det var en bil som havnet på taket og det var to personer i den. Begge personene er kjørt til Ahus og at det er snakk om eventuelle bruddskader.

I tillegg var det også et såkalt gatebilmøte i Vestby natt til søndag. Politiet hadde fått tips om at dette skulle holdes i Follo. Nærmere bestemt ved Bauhaus i Vestby i 21-tiden. Politiet rykket ut dit lørdag kveld, men møtet skal ha blitt raskt oppløst.

En bil ble stoppet og fikk forelegg for fart og gebyr for feil på skiltinga i forbindelse med treffet.

Ulykke

Klokken 01 søndag fikk politiet tips om mange personer og biler samlet ved Mastemyr. Her ble ansamlingen fort løst opp., Rett etter dette smalt det igjen. Denne gang ved nok en trafikkulykke.

Her var det snakk omen singelulykke mellom Ski og Oppegård på Langhusveien. En bil skled av veien, fikk knust front og knust frontrute. Det var to personer i bilen og begge ble sjekket av ambulanse. Patruljen opprettet sak på forholdet på Langhusveien for overtredelse av vegtrafikkloven § 3.

Fører skal ha fått sleng på bilen ut av en rundkjøring, gått over i motsatt kjørefelt og så gikk det galt. Politiet beslagla ikke førerkortet, men det vil bli nærmere vurdert i den videre etterforskningen.

Politiet stoppet også en bil på E6 ved Korsegårdkrysset for hastighet og feil bruk av lys.

Tok i bruk uåpnet pub

Til slutt en person som nok våkna opp dagen etter med en smule angst.

En mann i 50-årene tok like godt «i bruk« den uåpna puben Gulating i Ski. Han tok seg inn ved å knuse ei rute, og var lite samarbeidsvillig da politiet dukket opp for å lose ham ut-

50-åringen var ikke veldig interessert i å snakke med politiet eller bli med dem inn til arresten på Grålum. Mannen var voldsom og utagerende. Patruljen måtte til slutt legge han i jern.