Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittede på Nesodden

Lørdag kveld opplyser kommunelege Liv B.T. Hagen at de har fått bekreftet tre nye smittetilfeller på Nesodden. Til sammen har kommunen nå ti personer som har testet positivt for korona-smitte.

Tre nye personer på Nesodden er lørdag bekreftet smittet med korona-viruset. Det opplyser kommuneoverlege Liv B.T. Hagen lørdag kveld.

-Vi har tre nye positive tilfeller på Nesodden i dag. Og har også fått tilbake fire negative svar, sier Hagen.

Ett av de tre tilfellene er en ansatt ved Sunnaas som er bosatt på Nesodden og som også ble bekreftet av sykehuset tidligere i dag. Også i går meldte kommuneoverlegen om tre nye smittetilfeller i kommunen. Til sammen har nå Nesodden fått bekreftet ti tilfeller med korona-smitte.

Skal ta færre prøver

– I uke 11 ble det tatt 98 prøver totalt. Vi skal ikke ta prøver nå i helgen. I går kom det nye retningslinjer for prøvetaking og det er nå kun helsepersonell med symptomer og visse pasientgrupper som testes, opplyser Hagen videre.

– Hvordan har ordningen med prøvetakingstelt ved kommunesenter syd fungert?

– Det har fungert kjempefint. Helsesekretæren avtaler med pasientene som skal testes og setter da en del av arbeidsdagen til det og jobber i sin vanlige stilling resten av tiden. Nå vil det jo også bli mindre prøvetaking fremover, forklarer kommuneoverlegen.

Status for koronaviruset Covid-19 i Follo søndag 15. mars:

  • Nesodden: 10 SMITTET
  • Frogn:8 SMITTET
  • Vestby:11SMITTET
  • Ås:9 SMITTET
  • Nordre Follo:17 SMITTET
  • Enebakk: 9 SMITTET

Kommentarer til denne saken