Trenger du et positivt øyeblikk nå? Da er dette sakene for deg

SE HER! Det skjer mye positivt i begge kommuner nå. Her er en rekke saker Amta har skrevet om de to siste ukene.

SE HER! Det skjer mye positivt i begge kommuner nå. Her er en rekke saker Amta har skrevet om de to siste ukene.

Det skjer mye bra i Amtaland i disse dager. Det ønsker lokalavisa å få med seg. Allerede har vi en rekke positive saker her:

DEL

Butikker stenger, folk permitteres og flere har blitt syke, men det gjøres også en tapper innsats rundt om i Frogn og Nesodden kommuner for å hjelpe andre. Det er verdsatt av flere og sprer positivitet i samfunnet.

Og har du noen tips til Amta:

Mail: mattias@amta.no
SMS/telefon: 97 46 39 89
Eller tips oss på våre to Facebook-grupper: Akershus Amtstidende og Amta på Nesodden

Har du fått med deg disse sakene og aktørene som har gitt litt ekstra i disse koronadager?

**Saken oppdateres fortløpende**

Kutt i husleiene:

Angela Lund driver butikken Pretty Woman i Drøbak sentrum. Hun er meget fornøyd med at hun har fått fritak for husleien i april. – Det betyr mye. De pengene vi har på kontoen til butikken, må vi strekke lenge. Folk kjøper ikke klær, sier hun.

– Vi må hjelpe hverandre i denne vanskelige tiden. Derfor her jeg bestemt meg for å droppe å kreve inn husleien for april for eiere av Bombay i Storgata 29 i Drøbak, sier Rune Pedersen.

– Dette betyr så mye. Nå kan jeg bruke pengene på lønn til de ansatte, sier Kari Mette Rolfsen i skobutikken Calzado etter gladmeldingen om «gratis husleie» den neste måneden.

Gir bort ting:

Peppes Pizza i Drøbak sentrum sendte denne uka en smakfull overraskelse til noen av de som virkelig står på under koronakrisen.

Mester Grønn på Nesodden satt brått med mange munnbind og fant ut at det var bedre å gi dette vekk til helsesektoren.

Små familier, enslige og lokale organisasjoner. Det rant inn ønsker og behov da Tony Eide la ut melding om at Reenskaug hotell gir bort mengder med mat.

Jørn G. Bertelsen er en nesoddgründer som vil bidra til dugnaden under koronakrisen, så nå tilbyr han en takeaway-app fra Payrest til Stina Røisland og Trine Oppegård Persson hos Annas Hybel.

Hjelper andre:

Bedriftseier Arne Karlsen er blant dem som bidrar til den nasjonale dugnaden, for nå har han snudd deler av produksjonen inn mot mangelvaren desinfiserende sprit.

Russen på Nesodden vil benytte tiden de får til overs på grunn av hjemmeskole og utsatt russefeiring til å stille opp på dugnad for dem som sitter i karantene i hjemkommunen.

Det er mange som sitter i karantene i Frogn. For å bistå disse, har Frogn kommune sammen med DFI og Frivillighetssentralen gått sammen for å bistå de som har behov for å handle dagligvarer.

Selv om den vanlige aktiviteten har stoppet opp hos Nesodden Frivilligsentral, står det ikke stille om dagen. De jobber med å hjelpe folk med dagligvarehandelen og har startet så smått med «dagravnene».

På Finn.no har Maren Ishaug (25) og flere andre meldt seg i den nyopprettete kategorien «koronahjelp».

Lene Therese Bakke Lie er en av dem som er permittert fra jobben som følge av at hotellet på Oscarsborg har stengt dørene på grunn av koronaviruset. Nå vil Drøbaksjenta bruke dagene på å hjelpe til i lokalmiljøet hos folk som enten er syke eller i karantene på grunn av korona.

Lara Rashid fra Nesoddtangen publiserte lørdag et innlegg i Facebook-gruppa «Alt som er bra på Nesodden» hvor hun tilbød seg å stille som barnevakt for foreldre som ikke har mulighet til å være hjemme med barn. Så langt har hun ikke fått noen henvendelser.

Sosiale medier-grepene:

Stuntet går ut på at man har en hjemme alene dansefest i helgen, hvor hele Norge blir med og danser.

– Du kan danse i ditt eget hjem. Du trenger ikke gå på fester. Nå det er viktig at vi bruker vår stemme, sier Stine Hartmann .

Hun forteller at lørdagen skal brukes til å lage en video sammen med sønnen sin med #HeleNorgedanser i sosiale medier.

Dugnadsånden drysser gleder over Annas hybel. Onsdag har det kommet inn 25.000 kroner i støtte.

Kaffeglade entusiaster på Nesodden har startet dugnad på Facebook for å hjelpe Annas Hybel på Fjellstrand i en vanskelig tid. «Redd Annas Hybel» er navnet på gruppen.

Kriseledelsen til Nesodden kommune har valgt å rose lærerne litt ekstra i disse dager. Se videoen her.

Kreativiteten i næringslivet:

Schrader gartneri på Nesodden har gjort noe de aldri tidligere har gjort.

Bakerivirksomheten som er igangsatt på Tangen brygge, sikrer det daglige brød for både Dag Tjersland, staben på Signalen og brødhungrige nesoddinger.

– Alle er nå i en vanskelig tid med mye usikkerhet. På Tangen Senter er det imidlertid butikker som «snur seg» og tilpasser seg ny hverdag for de som nå er hjemme på Nesodden, forteller senterleder Jorunn Røed.

Butikkene som klarer seg bra:

Mens noen opplevde at kundegrunnlaget forsvant «over natta», er det andre igjen som opplever det stikk motsatte. Hanske-Companiet AS i Drøbak er en av dem.

KIWI-butikken på Flaskebekk satte rekord etter at folk strømmet til og hamstret.

- Vinmonopolet holder åpent under koronautbruddet. Nå merker vi en merkbar økning i salget, etter at grensehandelen, taxfree-salget og utelivet gikk i dvale, forklarer Jens Nordahl.

Hos Laksen Fisk og Vilt i Drøbak går livet tilnærmet som normalt. Eneste korona-effekt er at jubilant Rune Mikalsen må utsette sin egen bursdagsfeiring til bedre tider.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags