(Østlandets Blad) Øst politidistrikt melder rett før klokken 21:00 fredag kveld at en ansatt i en butikk i Vestby konfronterer en mannsperson i forbindelse med et forsøk på tyveri. Hendelsen skal ha skjedd rett etter klokken 20:00.

Gikk ut selv

– Personen drar da frem en kniv og truer personalet med denne. Personen har nå forlatt butikken. Flere enheter søker etter personen i området, skriver politiet.

Operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt forteller at hendelsen skjedde i en hvitevarebutikk, og det var flere ansatte til stede.

– Da mannen ble konfrontert med et mulig tyveri, drar han frem en kniv og slår på disken og i inventar med denne. De ansatte opplevde det som veldig truende. Mannen gikk selv ut av butikken, og da fikk de låst og ringt politiet, sier operasjonslederen til Moss Avis.

Til Vestby Avis sier hun følgende:

– En ansatt konfronterte mannen med forsøket på tyveri, og da tok mannen frem en kniv og truet betjeningen.

Passet på inngangen

Store politistyrker ble raskt satt inn i søket etter mannen, og litt over klokken 21 sto det tre politibiler utenfor Elkjøp-butikken ved Outleten. I luften, rett over området, hang et politihelikopter – og utenfor hovedinngangen til Elkjøp sto tre uniformerte politibetjenter, skriver Vestby Avis.

Én av politibilene forsvant plutselig raskt fra stedet, i retning Vestbyveien.

Klokken 21:50 melder Øst politidistrikt at mistenkte er pågrepet av politiet etter søk ved bruk av blant annet politihelikopter.

Ber folk ikke ta kontakt med mannen

Beskrivelse av mistenkte er en mannsperson, 20-40 årene, mørk i huden og iført blå jakke og mørk bukse.

– Ved observasjon av mulig aktuell person ber vi vitner om å ikke ta kontakt, men ringe politiet på 112, oppfordrer politiet.