Gå til sidens hovedinnhold

Truls og Ellen inviterer til Follo Pride 2019

Artikkelen er over 1 år gammel

Idylliske Nesoddtangen gård vil skinne i alle regnbuens farger når Nesodden kommune står som vertskap og inviterer til Follo Pride lfredag 21. juni. Et arrangement som er åpent for alle.

Nesodden: Det er et mangfoldig og fargerikt program vertskapet vil by på nårde åpner portene til vakre Nesoddtangen gård for å feire Follo Pride 2019.

– Vi heier jo på kjærligheten i Nesodden kommune, og sammen skaper vi det gode livet. Kjærligheten er noe av det viktigste vi har, og den skal være for alle. Det er det Pride handler om. Derfor er det en stor glede for oss å kunne stå som vertskap for resten av Follo på en dag som dette, sier ordfører Truls Wickholm.

I anledning dagen kommer også alle Follos ordførerne på besøk til Nesodden. Tom Anders Ludvigsen, Vestby; Thomas Sjøvold, Oppegård; Hanne Opdan, Ski; Ola Nordal, Ås; Øystein Slette, Enebakk; Haktor Slåke, Frogn og selvsagt verten selv, Nesoddens Truls Wickholm.

Ingen ordførerparade

– Du skal være vert for kollegene dine i Follo, hvordan ser du på den oppgaven?

– Den ser jeg på som en veldig artig oppgave. Nå har jeg akkurat vært sammen med de andre i Follorådet. De synes det er kjempegøy og er veldig glad for at Nesodden har tatt initiativ til dette, og det er bare positive tilbakemeldinger.

– Hva blir oppgaven for ordførerne denne dagen, blir det Pride-opptog?

– Vi har jobbet med mange ideer, og parade var en av dem. Men vi får begynne i det små og sørge for at det blir et arrangement og et sted som vi kan ha en debatt, men også få noen opplevelser og feire kjærligheten, sier Wickholm.

Debatt, stand up og lipsync

Konferansier for dagen er Nesoddens kultursjef Ellen Knutsen, som kan by på et interessant og sammensatt program.

– Det blir et veldig rikt program med debatt om mangfold og politiske ambisjoner. Der skal ordførerne delta sammen med Brita Brekke, styreleder i FRI Oslo og Akershus. Jon Martin Larsen, tidligere Amta-redaktør, nå kommunikasjonssjef i Likestillings- og diskrimineringsombudet, har fått som oppgave å lede debatten, forteller Knutsen.

Ellers blir det stand up med Nils Erik Flatø, og Tanja McKenzie, vinner av Eurovision Lipsync Contest skal opptre. Det blir også musikk både ved åpningen og avslutningen med Oddrun Valestrand, Christopher Penzon og flere til.

– Dessuten vil Follo-kommunene by på gratis mat levert av Annas Hybel som blir servert akkompagnert av et bredt sammensatt utvalg av drikke både for barn og voksne. Jeg må også nevne at Kirken på Nesodden er med i feiringen av skeiv kjærlighet og mangfold. Onsdag 19. juni blir det regnbuemesse i Skoklefall kirke, informerer kultursjefen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.