Stranden ved Nesoddtangen gård og svabergene utenfor har et yrende badeliv. Med varme sommerdager søker barnefamilier, pensjonister og svette pendlere mot et svalt bad i den lille vika.

Det som ikke er fullt så hyggelig er at svingen i Lagveien, akkurat der man går ned til stranda, er svært uoversiktlig og i løpet av sommeren har jeg og andre foreldre opplevd flere nestenulykker. Jeg vil oppfordre Nesodden kommune til å bidra med å gjøre dette lille knutepunktet tryggere for barn.

Situasjonen som flere har observert er at impulsive barn krysser veien uten å stoppe. Ned Lagveien og i svingen ved inngangen til stranden er det mange sjåfører som kjører fort og akkurat får svingen er det ingen mulighet til å se mennesker langs veien, parkeringsplassen eller små barn som vil ned på stranden raskest mulig.

Det finnes i dag ikke noen fareskilt som gjør bilister mer oppmerksomme på den potensielle faren. Et godt tiltak vil være å sette opp et fareskilt, samt å lage en fotgjengerovergang som er godt synlig for sjåførene. Et riktig plassert fotgjengerfelt vil også bidra til at barn stopper og ser seg for før de krysser veien.

Håper kommunen tar oppfordringen på strak arm for å gjøre dette populære badestedet tryggere og spesielt for de badeglade, men impulsive små.