Tusenfryd vedtar bot etter arbeidsulykke

Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd ble midlertidig stengt etter at en sommervikar fikk benet i klem i juli i 2015. Den 18 år gamle mannen ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader etter ulykken.

Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd ble midlertidig stengt etter at en sommervikar fikk benet i klem i juli i 2015. Den 18 år gamle mannen ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader etter ulykken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tusenfryd vedtar boten på 300.000 kroner som fornøyelsesparken i Akershus ble ilagt etter en arbeidsulykke i 2015.

DEL

Boten ble ilagt av Øst politidistrikt etter ulykken i juli 2015 der en 18 år gammel sesongarbeider holdt på å miste beinet. Ved å vedta boten, håper Tusenfryd å legge saken bak seg, skriver Østlandets Blad.

Saken ble henlagt i fjor høst fordi politiet mente straffebestemmelsene i arbeidsmiljøloven ikke var brutt. Etter at henleggelsen ble klaget inn, ble saken gjenopptatt, og politiet kom fram til at Tusenfryd ikke hadde god nok sikkerhet.

– Tusenfryd AS tar til etterretning at politiet har endret oppfatning og gitt selskapet et forelegg i november 2017. Av hensyn til alle involverte parter er Tusenfryd AS av den oppfatning at tiden nå er inne for rette blikket fremover, og selskapet har besluttet å bidra til dette ved å vedta forelegget, skriver markedssjef Erik Røhne Andersen i en epost til avisen.

Sommervikaren jobbet ved attraksjonen «Supersplash» og fikk foten sin i klem etter å ha blitt truffet av en av båtene da han tråkket over sikkerhetssonen for å gi noen av gjestene en high-five. Legene greide å berge beinet, men mannen lever i dag med varige skader.

– Han har en viss funksjon i beinet, men ulykken preger ham og har satt ham tilbake medisinsk. Han har også mistet mye skolegang på grunn av dette, sa bistandsadvokat Christian Lundin til NRK nylig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.