(Oppdatering nederst i saken)

For litt over en uke siden poppet et spørsmål opp på pc-en til student Ida Løkken Rolfsen. Ville hun oppdatere til nye Windows 10? Om hun gjorde det nå, var alt gratis.  20-åringen takket ja.

- En fatal tabbe. Dette unner jeg virkelig ingen å oppleve, sier Ida Rolfsen til amta.no.

Drøbakjenta opplevde nemlig marerittet da tre års skolenotater forsvant i cyberspace.

Dagen etter oppdateringen våknet hun til en blå skjerm, uten mulighet til å komme seg inn på pcen.

Pcen ble levert på Elkjøp Vinterbro med en inderlig bønn om at i hvert fall bilder og dokumenter måtte gjenfinnes. Men mandag denne uken kom telefonen: Det var ikke noe igjen å redde.

- Jeg ble helt slått ut etter beskjeden og satt bare og gråt, forteller Ida Rolfsen.

Tre års skolegang med alle skolenotater som i år skal avsluttes med en bachelor, er borte. Et halvt år tilbrakte Ida i England, der hun  studerte Business administration ved University i  Hertfordshire. Nå er hun tilbake i Drøbak for å fullføre Bachelorgraden i Markedsføring og salgsledelse ved Markedshøyskolen i Oslo. Notatene fra alle studieårene er viktige for den avsluttende oppgaven.

Også bilder og notater fra det halve året i England er borte. 

- Ja, notater verdt tre års arbeid er borte takket være en anmodning fra Microsoft om oppdatering til Windows 10, slår drøbakjenta fast.

Ida har fått anslått en kostnad på mellom  8000 og 12000 kroner for å ha mulighet for å finne filene.

- Det harmonerer ikke akkurat med et studentbudsjett og er ikke noe jeg har råd til, sier den fortvilte studenten og legger til at det er for sent å skylde på egen dumhet. I etterpåklokskapens navn vet hun at hun burde tatt back-up eller lagret materialet på annen måte.

Etter opplevelsen gikk Ida Løkken Rolfsen ut med en advarsel på facebook. Mange synes svært synd på jenta og flere tips har strømmet inn.

- I følge han som forsøkte hjelpe meg på Elkjøp er det ikke noe feil med selve oppdateringen til Windows 10, den går helt fint. Men jeg har en Samsung-pc og det skal være disken til Samsung som ikke er klar for oppdateringen. Jeg tror dette kan gjelde alle som har en Samsung og vil spesielt advare dem, sier Ida Rolfsen.

Idas mor, Kari-Mette Rolfsen, har samme pc. Til alt hell var ikke hun like rask på labben til å velge oppdatering. Dermed er hennes pc helt inntakt.

- En god del mennesker har sendt meg meldinger og anbefalt ting jeg bør sjekke, men jeg får ikke gjort noe mer før jeg får igjen pcen fra Elkjøp, sier Ida Rolfsen som fremdeles lever i håpet om et mirakel.

- Jeg har skrevet på veggen til Microsoft international, med håp om at de vil yte service og rette opp det som har skjedd. Jeg kan bare håpe, sier Ida Løkken Rolfsen.

SISTE NYTT:

Klokken 15 tirsdag ettermiddag melder Ida Rolfsen om en positiv utvikling i saken:

Jeg er blitt oppringt av både Microsoft Norge og Elkjøp og de har nå gått inn i et samarbeid for å redde pcen min. Den sendes til et eksternt firma for å få frem filene og Microsoft har sagt at de vil dekke alle kostnadene.
Helt fantastiske nyheter! sier Ida Rolfsen til amta.no.