Her kommer ShowerCap som hindrer at små barn får vann og såpe i øynene. Sigrid Gaustad og Synthia Kipendo har sammen med Veronika Anikanova og Marte Oseid på Nesodden videregående skole startet ungdomsbedriften ShowerCap ub.

Gaustad og Kipendo forteller at produktet produseres i Kina og at de vil importere dette for salg gjennom deres nye nettbutikk ShowerCapub.simplesite.com. ShowerCap er ment for barn under tre år som plages av vann og såpe i ansiktet. Den er laget slik at den er åpen i toppen så håret kan vaskes mens vannet føres bort fra  ører og ansikt.

Kipendo fikk ideen om å lete etter et slikt produkt da hun tenkte på sin egen barndom og de utfordringene foreldrene hadde med å vaske henne som liten og yngste søsteren som er tre år klager mye på vann og såpeplager i øynene.

Produktet finnes ikke på det norske markedet og jentene har foretatt en undersøkelse bland foreldre som viser at dette var noe nytt og ønsket. Showercap kommer i blå, gul og rosa og vil koste 39 kroner i nettbutikken.

LES OGSÅ: De skal få slutt på rekepillingen

LES OGSÅ: Gry og Silje tok avgjørelsene

LES OGSÅ: Denne gjengen vil løse verdens plastproblem

LES OGSÅ: Rekordmange ungdomsbedrifter i Frogn