Operasjonsleder Gisle Sveen ved Politiet i Øst forteller at de fikk en telefon fra den bekymrede naboen ringte dem klokken 23.10 mandag kveld.

– Innringeren fortalte at det var åpne flammer ved et hus bak Rema 1000 i Raveien i Ås. Melderen hadde selv vært ute og slukket flammene, men han fant dette så bekymringsverdig at han ringte oss. Mannen kunne fortelle at han hadde sett en gjeng med gutter i tidlig tenårene, hvorav et par av dem var på sparkesykkel.

Politiet tok seg en tur til Ås for å se nærmere på saken.

– Det viste seg at guttene hadde tent på noen pappesker. Selv om det ikke var i umiddelbar nærhet til huset så er det alvorlig nok med åpne flammer. Det kan spre seg og lage en større brann.

Operasjonslederen forteller at de fant guttene som hadde tent på pappeskene.

– Vi traff i hvert fall et par av dem, og vi fikk forklart dem alvoret i situasjonen. Av prevantive hensyn så blir saken fulgt opp videre av forebyggende avdeling, slik at guttene forhåpentligvis ikke gjør dette igjen.

– Er det ikke grunn til å reagere at såpass unge tenåringer er ute så seint en mandagskveld?

– Det er vinterferie, og da forventer vi litt mer reking siden det ikke er skole dagen etter.

Gisle Sveen forteller at det ellers har vært en stille og rolig natt i Follo.

– Bortsett fra noen helseoppdrag er brannmeldingen fra Ås det eneste vi har vært ute på. Natta bærer preg av årstiden vi fortsatt er inne i.