Overraskende stille for brannvesenet - forventer telefoner når det lysner

Selv om det blåste stiv kuling tirsdag kveld og natt til onsdag, var det ikke mange oppdrag lokalt for brannvesenet vårt.

DEL

AMTALAND: Hos Øst 110-sentralen kan vaktleder Per Håkon Lauritzen rapportere om en relativt stille natt for de fem som var på vakt der.

- Det har ikke vært noe særlig trykk i natt, sier han.

Bildene fra havnebassenget i Drøbak forteller om kraftige vindkast. Hittil er det ikke meldt om oversvømmelser.

I vårt distrikt er det Nesodden som har fått merke vinden. Lauritzen forteller at vinden dro med seg noen trær da uværet blåste nordover fra Moss.

- Det har gått trær over ende i Kirkeveien, Bleiksliveien og ved Vardenbakken. Det har også blåst ned noen trær i Hvitsten i Vestby, forteller han.

Han forventer at det vil komme flere henvendelser når det lysner og folk får sett hvordan det ser ut i hager og kjellere.

- Brannvesenet rykker ut på store hendelser for å redde liv, store materielle verdier og miljøet. Vi får en del henvendelser om trefall, men det er det lite vi får gjort noe med. Det er det kommunen eller arborister som må bistå med. Er du usikker, så skal du selvfølgelig ringe oss, forsikrer han.

Daniel Solli, informasjonsrådgiver i Follo brannvesen, sier det har vært stille for vaktlaget på Korsegården også, men at situasjonen kan endre seg i løpet av dagen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags