Frogn har telletrøbbel

Ordfører Thore Vestby i Frogn sliter fortsatt med å få fram de siste resultatene etter mandagens valg. Foto: Pål Brikt Olsen

Ordfører Thore Vestby i Frogn sliter fortsatt med å få fram de siste resultatene etter mandagens valg. Foto: Pål Brikt Olsen

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Kommer ex-ordfører Bjørn Loge inn i Frogn kommunestyre? Det er det ingen som vet fordi tellemaskinen på rådhuset fungerer dårlig.

DEL

Prosenter og mandatfordeling er det klarhet i, men det er ingen som vet hvor mange ekstrastemmer og slengere de forskjellige politikerne har fått.

– Tellekorpset vårt her i rådhuset har gjort en kjempejobb, selv om utstyret har sviktet. Derfor har vi blant annet fått ferdig alt som har med fylket å gjøre. Det skjedde helt manuelt, forteller valgstyreleder og ordfører Thore Vestby.

Håper på klarhet i kveld

– Hva er det, helt konkret, som hindrer tellingen i Frogn?

– Vi scanner valgsedlene i en maskin som har problemer med å behandle opplysningene etterpå. Det kan være noe feil med trykken på stemmesedlene, men det kan også være svakheter i programvaren. Vi har bedt leverandøren av utstyret være til stede her på valgstyrets møte i kveld, og håper å ha større klarhet i tingene før den tid, sier Vestby.

Hva er uklart?

– Ekstra kumulering og oppføring av slengere er det som nå gjenstår, sier han.

– Dere kan altså ikke fortelle hvor populære de enkelte politikere er blant folk. Har dere vanligvis fått ut slike opplysninger hurtigere enn tilfellet er i år?

– Ja, nå er det onsdag, og valget var på mandag. Det er åpenbart at vi er seint ute. Normalt sett skulle disse opplysningerne vært klare tirsdasg, altså i går.

Ingen garantier

Valgstyreleder Thore Vesby tør ikke love noe tidspunkt for når opplysningene om de enkelte politikerne foreligger.

– Men med valg på mandag, så må vel dette garantert være klart på torsdag?

– Jeg håper det blir klart i dag, men jeg vil ikke garantere noe som helst. Vi har som sagt veldig dyktige folk i arbeid med listene, og det er naturligvis mange politikere som også er veldig spente på disse resultatene, sier Thore Vestby.

Artikkeltags