VESTBY: I 2013 åpnet Marius Bjørnstad sportsbutikk på Dyrløkke, og ble raskt konkurrent til sportsbutikken i Amfi Drøbak City.

– Det gikk greit der også, men da vi fikk tilbud om å flytte inn i Vestby storsenter i april 2015 slo vi til. Det har jeg ikke angret en dag på, sier Bjørnstad.

Lang erfaring i sportsbransjen

Marius Bjørnstad er langt på vei flasket opp i sportsverdenen, noe som har vært viktig å ha med seg på veien mot der han er i dag. Som sin bror Henrik Bjørnstad spilte også Marius golf på høyt nivå. Drøbak-mannen har gått Vasaloppet, og gjennomført både Birken på sykkel og ski i tillegg til at han har syklet Trondheim-Oslo,

– Jeg ga meg med idretten da ungene vokste opp. De krevde sitt. I en periode solgte jeg golfutstyr både i Norge og på Island før jeg bestemte meg for å åpne sportsbutikk. Først ble det Drøbak, men i 2015 åpnet jeg sportsbutikken i Vestby, som nå heter Sport 1 Vestby. Jeg har ikke angret en dag på flyttingen, sier Bjørnstad, som driver en butikk med 10 ansatte på hel- og deltid.

Satser på bredde i Vestby

Mens sportsbutikken i Drøbak til en viss grad satset på elite både i ski og sykkel, har Marius Bjørnstad vært bevisst på å ha et vareutvalg for breddeidretten i Vestby.

– Vi har flere idrettslag i Vestby kommune, og disse har jeg fått kontrakt med for levering av alt av sportsutstyr. Dette er viktig for meg, sier Bjørnstad som legger til at han fikk tilbud om å åpne sportsbutikk i Vestby Storsenter den dagen han åpnet sportsbutikk i Drøbak.

– Men det er historie. Nå er jeg i Vestby, og det går veldig bra om dagen. Vi opplever at vi har julaften hver eneste dag. Vi registrerer omsetningsøkning. Ingen tvil om det.

– Hva omsetter dere for?

– I 2019 omsatte vi for 11,5 millioner kroner netto. Til sammenligning omsatte vi for ca. sju millioner kroner i 2015. Da disponerte vi et lokale på 320 kvadratmeter. I dag har vi et 800 kvadratmeter stort lokale, sier Bjørnstad.

Økning på 40 prosent

Sport 1 i Vestby skiller seg ut som en stor butikk i 2. etasje i kjøpesenteret i Vestby. Butikken er fylt med alt av tekstiler, sko, friluftsvarer og sykler.

– Vi har hatt en økning på 40 prosent sammenlignet med fjoråret, og det kan vi takke lokalbefolkningen i Vestby for som er flinke til å bruke oss. Vi har også en del drop-in-kunder fra E6 i tillegg til at det selvsagt kommer kunder hit fra nabokommunene.

– Det høres ut til å være en fornøyd Drøbak-mann vi møter?

– Absolutt. Og faktum er at vi gjennomsnittlig gjør det bedre andre Sport 1-butikker. Årsaken til at sportsbransjen gjør det såpass bra nå er at folk velger å bruke penger på sport og fritid. I tillegg fikk vi en justering i markedet gjennom at flere aktører gikk konkurs eller måtte legge om kursen, sier Marius Bjørnstad.