Gå til sidens hovedinnhold

Vant konkurransen - får spille på Drøbakfestivalen: - Det føles helt rått

Artikkelen er over 1 år gammel

Nærmere 5000 stemmer ble avgitt for å kåre vinneren av Drøbakfestival-konkurransen der en lokal artist får spille foran hundrevis av publikummere i Badeparken i juni. Dere har valgt Gulla fra Drøbak.

Drøbak: – Det føles helt rått. Veldig hyggelig at så mange ville stemme på meg og heie meg fram. Når man jobber så mye for å lage musikk alene, kan det ofte føles litt ensomt, så det er helt surrealistisk å vite at man har med folk på laget sitt som deler og pusher ut arbeidet ditt, sier Gulla Nordmoen (23) når hun får vite at hun vant.

Med 66 prosent av stemmene var det et solgt flertall som vil høre den lokale jenta på årets festival. Hun danket dermed ut to gode finalister i rockebandet Gribbene og elektronika-artisten Sky.

Artistrekka er klar

Med Gulla på plass på scenen lørdag 15. juni, er artistrekken til årets festival nå i boks.

– Endelig har vi spikret den siste artisten på programmet. Vi gleder oss masse over at en lokal artist får vist seg fram, i tillegg til et bredt program vi håper vil treffe mange. I år får du alt fra blant andre utenlandske Sea Girls og popdronningen Ina Wroldsen til allsangvennlige deLillos og Drøbak-vennen Eva Weel Skram, sier Irja Eliassen, kommunikasjonsansvarlig i Drøbakfestivalen.

Her kan du lese mer om hvilke artister som kommer til årets festival

Tør å ta plass

Gulla er en fersk artist i norsk hip hop- og RnB-verden. I 2018 slapp hun debutalbumet «Y», med ærlige tekster om å være en del av millenniumsgenerasjonen. Norge har lenge manglet kvinnelige rappere som tør å ta plass og snakke høyt, og Gulla er ikke redd for å lage bølger. Etter utgivelsen høstet hun gode kritikker fra flere veteraner i hip hop-Norge og er nå signert til managementet Knirckefritt.

Glede og kjærlighet

Hvilke forventninger har du til festivalen?

– Drøbakfestivalen er jo en tradisjon for mange av vennene mine, og ikke minst foreldrene deres. Det er et av de arrangementene i Drøbak der alle møtes på tross av alder, som jeg synes er noe av det mest sjarmerende med den lille byen. Jeg har fortsatt god kontakt med en stor del av vennegjengen i hjembyen, så dette tror jeg kommer til å bli en dag fylt med masse glede og kjærlighet, svarer hun.

Bortsett fra å spille selv på festivalen, hva gleder du deg til?

– Jeg gleder meg til å se samtlige artister. deLillos blir nok ekstra spesielt, med tanke på at låtene deres minner meg om sene sommerkvelder i Badeparken med volleyball og engangsgriller. Verdt å nevne er også Kristian Kristensen med sin helt unike stemme og vokal range.

Planene framover?

– Nå om dagen jobber jeg med mitt andre album, så det er mye planlegging, drodling, workshops og studiotid. I januar signerte jeg med managementet Knirckefritt, og nå begynner vi å kjøre oss litt inn i å jobbe sammen, og det er en sann glede.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.