Til helgen skal det snø på Østlandet

Til helgen varsles det snø på Østlandet. Sjansen for mye snø i Follo er ikke veldig stor. Arkivfoto

Til helgen varsles det snø på Østlandet. Sjansen for mye snø i Follo er ikke veldig stor. Arkivfoto Foto:

Meteorologen er tilbakeholden med å love snø i Follo til helgen, men kjølig og vått blir det.

DEL

Akershus: – Nordover på Østlandet blir det snø., men vi venter med farevarsel før vi kan se om det kommer 10 til 15 centimeter. Sannsynligheten for snø i Follo er ikke større enn 25 prosent, sier statsmeteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Amta.

Penværet vi nyter i disse dager, svekkes av et lavtrykk som er på vei inn fra Nordsjøen. Med det kommer både skyer og nedbør. Fra lørdag kveld kan du vente deg en våt helg, og gråværet vil vare ut mandagen.

– De lave temperaturene vil synke enda litt til mot helgen. Når det er minusgrader på natta og skyet vær gjennom døgnet, blir det kjølig. I tillegg blåser det en sur vind fra nordøst. Derfor er det fare for snø, sier Haga.

Det ser ut til at nedbøren kommer som regn langs kysten, men vi skal ikke høyere opp enn 300 meter før snøen kan legge seg.

Glatt på veiene

Haga sier det er større mulighet for snø i Akershus og Follo natt til mandag.

– Det er ikke mer en én grads forskjell som skal til før regn blir snø, og den overgangen er hårfin. Det kan likevel bli glatt innover i Follo, sier han.

Det kan være skumle veipartier enkelte steder når kald luft og regn blir liggende på bakken. Det er også økende mulighet for morgentåke, og da kan det bli veldig glatt.

Opphold, men kjølig

Fra tirsdag varsles det oppholdsvær igjen, men det blir ikke så mye mildere. Den snøen som kommer i høyden vil bli liggende. Særlig i Nordmarka.

– Det er nok for tidlig å ta fram skiene, selv det oppe. Man må vel ha 15 til 20 centimeter for å lage skiløyper, og det er ikke stor sannsynlighet for at vi får såpass med snø, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.