Meteorologene har sendt ut farevarsel: – Temperaturene vil stige gjennom dagen og i ettermiddag blir glatt

Så sent som fredag var det kaos på veien. Her i krysset ved innkjøringen til Sogsti der det oppsto køer etter at et vogntog satt seg fast. Foto: Mariann Leines Dahlie

Så sent som fredag var det kaos på veien. Her i krysset ved innkjøringen til Sogsti der det oppsto køer etter at et vogntog satt seg fast. Foto: Mariann Leines Dahlie

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mandag morgen var det igjen iskaldt på Østlandet og i Amtaland. Samtidig har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for mandagen – det advares om vanskelige kjøreforhold. Dette fordi det er meldt mildere vær og store mengder nedbør i form av snø eller regn nærmere kvelden.

– Temperaturene vil stige mye utover dagen. Men i indre Oslofjord, slik som i Drøbak og på Nesodden, vil nok temperaturene holde seg under null. Det ser ut til å ligge på minus to grader hos dere i kveld. Nedbøren vil derfor komme som snø, sier Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt.

– Så da blir det ikke så glatt i Frogn og på Nesodden?

– Det er ikke mye som skal til før det blir glatt på veiene. Temperaturene vil stige såpass mye og snøen hos dere vil bli både våtere og glattere -  dermed blir det vanskeligere kjøreforhold. Vi anbefaler derfor at man er ekstra oppmerksom, sier Skattør.

Ved 10-tiden begynte det å snø i Drøbak og det er ventet å komme opp mot 8–10 centimeter gjennom dagen.

I kystkommunene sør for Drøbak venter man ifølge Skattør at nedbøren kommer som regn som vil fryse på – det ligger med andre ord an til å bli svært glatt på veiene sørover.

Farevarslet som er sendt ut fra Meteorologisk institutt gjelder Akershus, Oslo, Østfold, Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold.

Man må regne med lokale forsinkelser på veiene, og Vegtrafikksentralen ber også bilistene være ekstra oppmerksomme, og kjøre etter forholdene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags