Vinteren er tilbake – meteorologene har sendt ut farevarsel

I Bunnebakken kan det bli kaos på dager som denne. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

I Bunnebakken kan det bli kaos på dager som denne. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel – det blir vanskelige kjøreforhold onsdag.

DEL

Frogn/Nesodden/Østlandet: – Vi venter et lavtrykk fra Skagerak som vil gi en del nedbør Østafjells de nærmeste dagene. Det vil komme bra med snø tirsdag og onsdag. Vi snakker mellom 10 og 20 centimeter. Det er muligheter for nedbør også torsdag, men da blir det mildere vær og snøen kan komme som sludd, forklarer Marit Berger ved Meteorologisk institutt.

Det er sendt ut gult farevarsel - det blir vanskelige kjøreforhold onsdag.

Vinteren er med andre ord langt fra over, og det er ingen grunn til å stue bort snømåka med det første.

Lei vinter og kulde?

Er du av typen som nå går og venter på vår og varme, må du altså smøre deg med litt tålmodighet. Men vi er faktisk i midten av mars og det er et par ting vi virkelig kan glede oss over.

Blant annet har dagen blitt lengre. Nå får vi dagslys allerede før klokken 07 og det blir ikke skikkelig mørkt før klokken har passert 18.

– Samtidig er det slik at disse nettene hvor det har vært klarvær og temperaturer langt ned på minussiden opplever vi at temperaturene stiger mye på dagtid. Sola varmer rett og slett mer nå, sier Berger før hun fortsetter:

– Mange husker sikkert snømengdene vi hadde på denne tiden i fjor, det føltes litt som om vinteren aldri skulle ta slutt. Men den gjør alltid det – og plutselig kommer våren, sier Berger.

Artikkelen forsetter under bildet

Iskaldt: Det ble målt både -15,5 og - 18, 5 grader ved Bakker bru søndag morgen. Foto: Ivar Ruud Eide

Iskaldt: Det ble målt både -15,5 og - 18, 5 grader ved Bakker bru søndag morgen. Foto: Ivar Ruud Eide

Bitende kaldt

Søndag morgen var det bitende kaldt enkelte steder i Frogn – blant annet i området ved Bakker bru. Amtas fotograf Ivar Ruud Eide målte – 15,5 grad, mens en leser på vei til jobb målte -18,5 i dette området søndag morgen.

Det er velkjent at man i området fra Kykkelsrud til Bakker bru kan oppleve at temperaturene klatrer lenger ned på minussiden enn andre steder i kommunen.

Uten å være lokalkjent i Frogn kan meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt forklare at enkelte steder er såkalte «kuldehull».

– Natt til søndag var det klart vær som ga lave temperaturer, men man kan oppleve store variasjoner i temperaturene over relativt små geografiske områder. Nå er det slik at kald luft er tyngre enn varm luft – og områder som ligger litt ned i terrenget, eller i en liten dal, blir typiske «kuldehull», sier Berger.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags