Meteorologisk institutt melder om grusomt skummelt vær for halloween på Twitter, med heksebrygg i nakken og varulver i måneskinn.

Har dere det ekstra gøy på jobb på Blindern i dag?

- Ja, det er noen kreative sjeler her. Vi må tøyse litt, sier statsmeteorolog Per Egil Haga og humrer lunt.

For dem som skal gå knask eller knep onsdag kveld ser faktisk ikke værprognosene for Follo så skrekkelig ut.

- Det blir ganske mildt, rundt fem grader. Det blir en grå start på dagen, men så letter det. På ettermiddagen kan dere faktisk få noen glimt av sol, sier han.

Betyr det at det blir månelyst på kvelden, hvis noen vil hyle?

- Jada, det er muligheter for det, svarer den lugne meteorologen og legger til at vi slipper de kaldeste gufsene og snøslapset i Follo.

Halloween

Allehelgensaften, på engelsk Halloween som på norsk staves halloween, er dagen før allehelgensdag. Den feires på ulike måter omkring 31. oktober hvert år. Markeringen av kvelden er opprinnelig en kristen skikk som har utviklet seg til en ikke-religiøs feiring.

Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve(All) Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld».

Halloween har på 1900-tallet særlig blitt markert i USA der utkledde barn går fra hus til hus og tigger godteri med ordene Trick or treat.

Halloween-feiringen i Norge er særlig påvirket av tradisjoner fra folkelig og kommersiell populærkultur i USA. Feiringen fikk et slags gjennombrudd i Norge rundt år 2000.

Kilde: wikipedia.no

Ekstra bemanning

Nille selger enorme mengder godteri og kostymer til halloween.

På Drøbak City forventer Nille-butikken å selge ut over seks paller med snop, løstenner og heksehatter. De har hyret inn ekstra mannskap for å klare rushet av kunder.

Nille.no har laget en kjekk huskeliste for halloween. Her er noen av punktene som kan være greie å merke seg.

Tips til knask eller knep på halloween

Om du vil gå "Knask eller knep" er det kun lov til å gå 31. oktober.

Det er mest vanlig å gå mellom klokken 17 og 21.

Om du ikke ønsker besøk av hekser og monstere kan du slukke utelyset. Dette er et tegn til de som går "Knask eller knep" om at de ikke er velkomne.

Barnehagebarn skal alltid ha følge av voksne, men du kan gjerne følge de litt større barna også.

Vis hensyn både når du ringer på og når du åpner døren. Det kan være små barn i begge ender som kan bli skremt av skremmende kostymer og groteske masker.

Bruk refleks.