- Kjølig himmelfartshelg

Dette bildet ble tatt 30.mai i fjor. 30 grader og nydelig badevann på hele Østlandet. Varmen kom tidlig og vi hadde en uforglemmelig sommer. Når vi går inn juni denne helgen, ligger temperaturen på det halve fra samme tid i fjor.

Dette bildet ble tatt 30.mai i fjor. 30 grader og nydelig badevann på hele Østlandet. Varmen kom tidlig og vi hadde en uforglemmelig sommer. Når vi går inn juni denne helgen, ligger temperaturen på det halve fra samme tid i fjor.

Etter en solfylt og vellykket nasjonaldag, har de siste ukene bydd på mer og mer grått vær. Siste mai-helg ser heller ikke særlig mild ut.

DEL

Østlandet: Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl tror det blir «få bilder av folk som koser seg i kortbukse» i den førstkommende Kristi himmelfartshelgen.

- Det er veldig forskjell fra hvordan det er nå til hvordan det var i fjor. Da hadde vi rundt 30 grader, mens i år er det knapt 15, sier han til Nettavisen.

Årsaken til dette er at man er inne i en kaldluftsperiode nå, ifølge meteorologen, i tillegg til at det er lavtrykksaktivitet.

- De ligger bare og surrer i nærheten slik at det blir en ganske skiftende værtype. Den setter seg aldri helt, forteller Escobar Løvdahl.

Det blir kjølig over hele landet. I nord kan det til og med komme snø.

- Best på fredag

Østafjells sørger kaldlufta for at det blir nokså kaldt både på Sør- og Østlandet, mener Escobar Løvdahl.

- Det gjelder spesielt torsdagen og lørdagen, men så blir det sannsynligvis ganske bra på fredag. Det er fortsatt kjølig, men de varmeste stedene kan jo kanskje få 20 grader, forteller han.

I Follo er det spådd åtte grader, lett sørlig bris og over 11 milimeter regn på torsdag. Fint innevær for de fleste.

Litt av alt

Luftmassene Østafjells blir litt mildere mot slutten av helga, men det meste handler om hvor mye sol man får de forskjellige stedene.

- Den varmeste dagen er kanskje fredag, midt på dagen, mens den varmeste lufta er nok på søndagen. Selv om det blir litt mindre kaldt på lørdag og søndag, er det såpass vått disse dagene her at det er ikke vil føles like varmt som en «kaldere» dag med sol, forklarer Escobar Løvdahl videre og oppsummerer:

- Alt i alt; mye gråvær, mye skyer og nedbør i perioder. Vi får kanskje noen avbrekk av og til, og fredagen kan som sagt bli fin. Men det er ikke noen super himmelfarthelg, avslutter han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags