Nyttårsaften i Amtaland: NB! Sterke vindkast i vente

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

2018 er snart ved veis ende, og det er fare for at 2019 i Frogn og Nesodden innvies med vind opp mot liten og stiv kuling.

DEL

SISTE: Klokken 15.20 nyttårsaften melder Yr.no at vinden i Drøbak skal øke fra 6 til 11 sekundmeter den første timen etter midnatt. Det gir liten kuling den første timen i det nye året. Deretter roer vinden seg til frisk bris og etter hvert lett bris gjennom natten.

Dette sa meteorologen søndag:

– Det ser ut som at det kan bli lokalt store vindkast utover dagen på mandag. Mot kvelden kan det blåse så sterkt som 15–20 meter per sekund. Det kan holde på mot morgenkvisten 1. nyttårsdag. Vinden kan variere lokalt, men været vil bli det samme, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga til Amta søndag.

Mandagen starter med blå grader med regn eller sludd, men utover dagen vil temperaturen øke. Både i Frogn og på Nesodden kan temperaturene stige til to og tre varmegrader.

Hva betyr det for oss?

– Det betyr at kommer til å fortsette å være glatt på veiene enkelte steder selv om det blir varmegrader, sier han og legger til at mildluften kommer ganske tidlig på dagen, og vil gradvis øke utover ettermiddagen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags