Venter sterk kuling i indre Oslofjord – Pass på hvis du må ferdes utendørs

Bildet er tatt under uværet i Drøbak 10. august i år.

Bildet er tatt under uværet i Drøbak 10. august i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ØSTLANDET: – Nå gjelder det å sikre løse gjenstander i hagen, feste båten skikkelig og hvis man absolutt ikke må ut kan det være greit å holde seg inne fredag, forklarer Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt.

Fredag er det nemlig ventet heftig høstvær med masse vind og nedbør. Det kraftigste været er ventet fredag ettermiddag.

– Det kommer inn et lavtrykk fredag som kan sørge for opp mot liten storm i ytre Oslofjord og sterk kuling i indre Oslofjord, sier Skattør til Amta.

Dette er ifølge Skattør ikke hverdagskost på våre kanter. Ifølge Beuforts skala kan vinden,  når den blåser opp i sterk kuling, brekke kvister av trær og det er tungt å gå mot vinden.

Det blir vått

Samtidig som at vinden vil herje kan vi vente store nedbørsmengder fredag. For 14 dager siden ble det sendt ut gult farevarsel på grunn av styrtregn og store nedbørsmengder. Mengden nedbør vi har i vente fredag ligger under kriteriene for gult farevarsel, men vått det blir det.

– De vil nok føles som det regner godt hele fredagen.  Lokalt kan det komme opp mot 40 mm nedbør på 24 timer, sier Skattør.

 

– Er det slik at dere anbefaler folk å holde seg inne fredag?

– Da vi hadde full storm 10. august så vi at det gikk mye trær. Fortsatt er det mye løv på trærne og det ventet såpass mye vind at det kan være fare for at det går trær også denne gangen. Det kan derfor være greit å være oppmerksom hvis man må ut. Og med det været vi har i vente kan det nok hende at det faktisk er hyggeligere å holde seg inne, sier Skattør.

Kjøligere vær i vente

Lørdag vil lavtrykket flytte på seg og Østlandet vil ligge mer i le. Men Skattør opplyser at det kan blåse opp mot frisk bris. Heldigvis kan vi glede oss over lettskyet og opphold lørdag.

– Søndagen blir lettskyet. Men i bakkant av fredagens vær kommer det kjøligere vær. Og helt vindstille blir det ikke, det er ventet vestlig drag i utsatte områder, opplyser Skattør.

Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken