Meteorologen: - Nå blir det kaldere

Foto:

De av oss som følger værsituasjonen og meteorologenes prognoser tett har nok registert at det ser ut til å gå mot kaldere vær i helgen og neste uke.

DEL

Østlandet: - Joda, det blir kaldere, men det er ikke snakk om noen langvarig sprengkulde. De kommende dagene vil se  en veldig variert værtype, sier meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk Institutt.

Fredag melder Bentsen om relativt mildt vær -  ja til og med plussgrader på dagtid. Men fredag ettermiddag synker temperaturene godt ned på minussiden. Lørdag blir det noen få minusgrader, mens søndag kan vi igjen oppleve varmegrader på dagtid.

- Det er noe lavtrykksaktivitet i helgen som kan føre med seg nedbør i form av snø eller sludd. Det ventes også perioder med oppholdsvær, sier Bentsen.

- Ingen fare for regn?

- Nei, det ser ut til at det som kommer ned blir hvitt, sier meteorologen.

Til uken ser det ifølge Bentsen ut til at temperaturene stort sett vil holde seg på minussiden, og opplyser at man enkelte steder vil kunne få ned i  ti minusgrader.

- Men igjen, det er ikke snakk om sprengkulde over en lang periode. Været den kommende uken vil også bære preg å være vekslende, sier meteorologen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags