Til helga kan det komme solid påfyll med snø

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helga kommer det påfyll med snø i skiløypene – og i innkjørselen din. Men hvor mye som kommer – nei, det er meteorologene usikre på.

DEL

DRAMMEN: La det være sagt med en gang: Prognosene for helga er fryktelig usikre. Det vil si – meteorologene på Blindern er relativt sikre på at det kommer snø, men hvor mye som kommer – det blir bare gjetting.

– Det er stort sprik i de forskjellige modellene våre, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør til Drammens Tidende.

Det er et lavtrykksområde på vei inn mot Vestlandet, og det har med seg nedbør. Men det er usikkert hvor mye nedbør som kommer seg over fjellet til Østlandet.

Kan komme 30 cm

I tillegg er det et lite lavtrykk som danner seg i utkanten av den store fronten – og det er dette lavtrykket som gir grå hår i hodet på meteorologene.

Akkurat nå viser prognosene en helg med mye snø, men alt avhenger av hvilken bane lavtrykket velger.

Akkurat nå viser prognosene en helg med mye snø, men alt avhenger av hvilken bane lavtrykket velger.

– Slik det ser ut nå, så kommer det lille lavtrykket inn i Skagerrak, men banen er svært usikker. Velger det en nordlig bane, så kan det fort bli mellom 20 og 30 centimeter snø på Østlandet i helga. Men hvis lavtrykket går lenger sør, så kommer det ikke mer enn fem-ti centimeter, sier Skattør.

Men allerede i ettermiddag og kveld kan vi få et lett dryss med snø i drammensområdet.

– Det blir bare ørsmå mengder, sier meteorologen.

Ingen sprengkulde

For en drøy uke siden ble det varslet langvarig sprengkulde på Østlandet, men den kulda kom aldri. Og når Skattør tolker dataene sine, så ser hun heller ingen langvarig kuldeperiode i tiden som kommer.

– Utover dagen i dag vil temperaturen stige, og når den er ferdig med å stige utpå onsdagen, så vil gradestokken slå seg til ro rundt tre-seks minusgrader framover, sier hun.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags