Ingen tropenatt i Ås

Selvom det var en vakker og varm kveld i Drøbak, ble det ikke målt tropenatt på målestasjonen i Ås. FOTO: Jan Egil Basteson.

Selvom det var en vakker og varm kveld i Drøbak, ble det ikke målt tropenatt på målestasjonen i Ås. FOTO: Jan Egil Basteson.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var tropenatt flere steder i landet natt til lørdag, men ikke i Ås.

DEL

I natt var det tropenatt flere steder i landet, ifølge meteorologene. Den nærmeste målestasjonen for Frogn og Nesodden ligger i Ås. Der målte den laveste temperaturen 19,4 grader, det ble med andre ord ingen tropenatt her, ifølge statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

- På det meste ble det målt 33,6 grader i Ås en gang på ettermiddagen. Det var totalt seks steder i Akershus hvor det var tropenatt, blant annet Gulholmen hvor det var varmest i Akershus, sier han til Amta.

I går ble det satt varmerekorder

Natt til lørdag ble det satt temperaturrekorder i fire fylker. Norges varmeste by - Oslo - hadde 34,6 grader.

Ved 14-tiden var delt førsteplass mellom Rygge med 32,8 grader og Lysebotn i Rogaland med 32,8 grader. Det ble altså sistnevnte som var først ute med rekord.

Rogaland var varmest med 27,7 grader da Nettavisen snakker med statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes klokken 09.20. 

Den høyeste registrerte temperaturen i Norge noen gang er 35,7 grader i Nesbyen i Buskerud 20. juni 1970. Lengst har rekorden stått i Oslo, som nådde 35 grader 21. juni 1901.
Så langt i år er det registrert én fylkesrekord; Bardufoss i Troms hadde 33,5 grader onsdag i forrige uke.

Langt over normalen

Gislefoss sier til Nettavisen at temperaturene har vært langt over normalen. På Blindern i Oslo var det varmest i regionen, med en minimumstemperatur på 23,9 grader.

– Vanligvis er det fyrstasjoner som får tropenetter på denne tiden av året. Temperaturene har i natt vært høyest i innlandet, noe som ikke er dagligdags, sier Gislefoss.

I Sogn og Fjordane var det tropenatt to steder, i Kråkenes og Njøs. I Hordaland var tropenatt fire steder, mens Møre og Romsdal hadde tropenatt tre steder.

I Nordland var det tropenatt ett sted, på Sømna sør på Helgeland som hadde 21,1 grader, ifølge Gjermund Haugen, vakthavende meteorolog for Nord-Norge, skriver NTB.

Varmeste tropenatten

Den laveste tropenatt-temperaturen var på 20,1 grader og ble målt på Voll i Trondheim i Trøndelag.

13 av stasjonene til Meteorologisk institutt i Trøndelag målte tropenatt. Kun tre stasjoner målte tropenatt i Møre og Romsdal.

Fire av Hordalandstasjonene målte også tropenatt - med Kvamsøy og Kvam-Aksneset på topp med 21,1 grader.

Rogaland hadde tropenatt ni steder. Varmest var det i Lysebotn som hadde en minimumstemperatur på 25,1 grader gjennom natta.

I Sogn og Fjordane fikk to av Meteorlogisk institutt sine stasjoner tropenatt. Kråkenes hadde minimumstemperatur på 20,4 grader, mens Njøs hadde 20,6 grader., skriver meteorologene på Twitter.

Sola kommer innom Norway Cup

I helga begynner Norway Cup på Ekeberg i Oslo! Første dagen i turneringen blir nok en våt affære, men sola kommer tilbake i løpet av søndag! Midt på dagen vil temperaturen ligge mellom 23 og 25 grader, skriver meteorologene på Twitter.

Les også: Varsler regn og torden til åpningen av Norway Cup 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags