Nå blir det 20 grader!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Endelig kommer sommertemperaturene til Sør-Norge.

DEL

(Nettavisen): Etter en kald start på mai med sludd og snø i lavlandet, blir det nå en helomvending i været i Sør-Norge, med stigende temperaturer.

– Det er håp om temperaturer som ligner på det vi kaller sommerlig. Vi ser nok 20-tallet en del steder i Sør-Norge i neste uke, kanskje allerede fra søndagen av, sier Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

– Voksebonanza

Årsaken er en høytrykksrygg fra kontinentet som kommer inn over sørlige deler av landet, og som vil skyve den kalde lufta lenger nordover.

På torsdag kommer det en ny front fra vest og det vil regne 10 til 15 milimeter til fredag.

– Fredag blir en overgangsdag, men fra og med lørdag så kommer høytrykksryggen opp fra sør. Den treffer først Østlandet, men fra etter helgen også på Vestlandet, sier Thyness.

Det betyr sol og høye temperaturer i hele Sør-Norge i neste uke.

– Nå blir det voksebonanza. Etter fuktighet denne uka, og med varme til helga, kan du nok se at gresset vokser, sier meteorologen.

– Bjørka for fullt

Men for allergikerne er godværet dårlig nytt.

– Allergikerne blant oss må bare forberede seg på at nå kommet vel det meste. Med varmen nå kommer også bjørka for fullt, sier Thyness.

– Hvor lenge vil dette været vare?

– Nå ser det ut som om høytrykksryggen fortrenges litt mot slutten av neste uke. Østafjells ligger godt skjermet, men Vestlandet er mer usikkert og kan få mer skyer og regn mot slutten av uka, sier hun.

Her kan du sjekke pollevarselet

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken