Meteorologene varsler betydelig skogbrannfare - men snart kommer regnet

2. påskedag måtte brannmannskapene på Nesodden rykke ut på en skogbrann  midtre Granerud sør på Nesodden Foto: Ivar Ruud Eide

2. påskedag måtte brannmannskapene på Nesodden rykke ut på en skogbrann midtre Granerud sør på Nesodden Foto: Ivar Ruud Eide

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorolog Hanne Beate Skattør ser muligheter for regn de kommende dagene. Det kommer godt med – for nå er farevarslet oppjustert til oransje – den varsler betydelig skogbrannfare.

DEL

Østlandet: Vinter ble brått til vår – og nå begynner det å bli vanskelig og huske sist man så nedbør falle fra himmelen. Det har resultert i at det er knusktørt i naturen. Dette har igjen ført til en rekke skog og gressbranner den siste tiden- også i Amtaland.

Senest 2. påskedag brant det i et rundt 100 kvadratmeter stort område med skog ved midtre Granerud på Nesodden. Noe tidligere, den 15. april startet gravearbeid en gressbrann i Torvvikveien. To dager tidligere begynte det å brenne i et skogområde på Midtveien. 300 kvadratmeter ble svidd av.

Muligheter for regn

Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt bekrefter at det har vært en ekstremt tørr aprilmåned. Nå har Meteorologisk institutt oppjustert farevarslet fra gult til oransje nivå – den forteller at det er betydelig skogbrannfare.

– I april har det vært veldig tørt og nesten ikke nedbør i det hele tatt. Men fra og med onsdag vil vi oppleve en mer skyet værtype. Det vil være muligheter for bitte litt regn torsdag og fredag. Men det er snakk om små nedbørsmengder – og det er ikke sikkert det kommer noe i det hele tatt. Det vil uansett ikke hjelpe på skogbrannfaren, sier Skattør til Amta.

Men til helgen kan det se ut til at værgudene vil hjelpe oss med å vanne den knusktørre naturen - og minske skogbrannfaren.

– Lørdag kommer mer nedbør som vil dekke et større område. Det er ikke snakk om store mengder, men det vil monne mer enn det som kommer torsdag og fredag, sier Skattør.

Varme vårdager

Den lange rekken av solfylte dager ser nå ut til å være over. Men Skattør byr likevel på varme og fine vårdager nå på tampen av april.

– Temperaturene vil ligge på rundt 17 grader, og litt under 10 grader nattetid. Slik vil det fortsette utover uken, sier Skattør.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.