Ekstremværet uteble - mindre nedbør enn ventet i natt

OBS-VARSEL: Dette var været Meteorologisk institutt så for seg i natt.

OBS-VARSEL: Dette var været Meteorologisk institutt så for seg i natt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det varslede ekstremværet natt til onsdag uteble.

DEL

Tirsdag sendte Meteorologisk Institutt ut et såkalt OBS-varsel og advarte mot ekstreme regnbyger over hele Østlandet natt til onsdag og sent tirsdag kveld.

Nedbøren kom, men ikke i like stor grad som fryktet. Mest regn siste døgn var på Lifjell i Telemark, med 55,5 millimeter. Tryvannshøgda i Oslo fikk 42,2 mm.

Målestasjonen på Ås målte 15,5 mm nedbør mellom klokken ti tirsdag kveld og onsdag morgen. På Rygge målestasjon ble det målt til sammen 10,2 mm nedbør.

Det kan selvsagt ha vært større lokale byger.

– En kjapp opptelling indikerer litt mindre regn Østafjells enn vi fryktet. Mest i Oslo/Akershus med cirka 40 mm, skrev instituttet på Twitter onsdag morgen.

På forhånd ble det advart mot oversvømmelser i tettbygde områder. De uteble - brannvesenet hadde en svært rolig vakt i natt, opplyser vaktleder Atle Rønning hos Alarmsentral Brann Øst.

– Det var veldig rolig for vår del. Det ble ikke helt det været som ble meldt. Det gikk fint - denne gangen, sier han til Moss Avis.

Usikre meteorologer tirsdag

– Det ser ut til at det blir noen fuktige timer, men vi er foreløpig ikke helt sikre på hvor det treffer i fylket. Men folk må være forberedt på lokalt mye nedbør, sa meteorolog Eldbjørg Voksnes til Fredriksstad Blad mandag ettermiddag.

Artikkeltags