Nedbør og mildvær skapte trafikkproblemer - nå kommer kulda

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Speilblanke veier skapte problemer i trafikken onsdag ettermiddag og kveld.

DEL

Værskiftet onsdag med snø, sludd og regn som frøs på bakken, førte til trafikkproblemer og flere uhell onsdag ettermiddag og kveld.

LES OGSÅ:

Endte på siden i grøfta

To biler endte i grøfta på E6

Trafikkuhell på Måna

Varslet

Det var ventet at værskiftet ville skape problemer.

– Fra onsdag blir det mildere, og temperaturene vil stige ganske mye. Da vil det komme nedbør etterhvert, først som snø, men etterhvert som underkjølt regn. Det vil bli glatte veier første deler av dagen, sa vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til Telemarksavisa tirsdag.

For å understreke faren sendte meteorologisk institutt ut OBS-varsel for hele østafjellsområdet, med advarsel om at det vil være fare for regn som fryser på bakken fra og med natt til onsdag og til onsdag ettermiddag.

Nedbøren skal avta i løpet av onsdagen, og erstattes av vind.

– Det kan komme en del vind fra sørvest, helt opp i stiv kuling på kysten, forteller hun.

Opp mot 10 cm

Torsdagen fortsetter det med nedbør. Med en temperaturprognose på 0 grader er det vanskelig for meteorologen å svare på om nedbøren vil falle som regn eller som snø.

– Det ser ut som det hovedsaklig faller som sludd eller snø, men helt ytterst langs kysten kan det muligens bli regn.

Nedbøren skal falle jevnt utover dagen.

– Stedvis er det meldt om 10 mm nedbør, og om det faller som snø kan det bli opp mot 10 cm. Vi får håpe det faller som snø for de som vil ha det, sier meteorologen.

Kald helg

Inn mot helga synker temperaturene igjen.

– Det ser ut til at det skal klarne opp i løpet av fredagen, og at helgeværet preges av nordavind og klarvær. Da kan det fort bli snakk om ned mot 10 kuldegrader, sier Moxnes.

Artikkeltags