Vårvær og snøsmelting på vei

Denne uka ser det ut som våre griper tak i Follo.

Denne uka ser det ut som våre griper tak i Follo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en kjølig mandagsmorgen har meteorologene oppløftende varsel for uka.

DEL

FOLLO: – I dag blir det en ganske fin dag. Men det blåser litt. Den første delen av dagen vil det være en del sur nordavind. Men det minker utover dagen. Og ellers blir det mye sol i dag, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til ØB mandag morgen.

Også temperaturene vil stige utover.

– Det blir 5-6 plussgrader utover dagen i dag. Og det gjelder litt generelt for resten av uka og; det blir godt med plussgrader på dagtid, sier Moxnes som legger til at temperaturene også vil øke utover i uka. Onsdag/torsdag kan det komme opp i en sju til til plussgrader.

Vekslende

Det blir imidlertid ikke sol hele tiden:

– Det vil være vekslende de neste dagene. I morgen blir det fint den første delen av dagen, og så skyer det litt til utover ettermiddagen.

Ifølge Moxnes kan det komme litt nedbør som sludd eller snø natt til onsdag.

– Men det blir nok den siste snøen i hvert fall på noen dager. Det blir såpass mildt på onsdag/torsdag, at det nok vil smelte en god del snø på dagtid.

Regn

Fra tirsdag blir det mer sønnavind eller sørvestlig vind og ganske rolige vindforhold. Ellers er det ventet lite nedbør.

– Men utpå fredag/lørdag kan det komme ny nedbør. Det kommer mest sannsynlig som regn i Follo.

Natt til tirsdag kan det for øvrig bli forholdsvis kaldt.

– Det kan bli 4-5 minusgrader. Men de neste nettene blir det litt mildere, og da er det ikke sikkert at det blir nattefrost.

Mye tyder på at mildværet som er i anmarsj vil vedvare:

– Det ser jo ganske vårlig ut fremover, og det er ikke noen veldig kulde på vei den neste tidagers perioden. Det blir godt med plussgrader på dagtid, så det vil bli litt mer vårlig, sier Moxnes som legger til at det kan komme tilbakeslag både i april og mai. Men da blir det trolig kortvarig.

– Selv om det blir litt snø, er det ikke sikkert at den legger seg.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken