- Det ser ut som det skal bøtte ned

Det er varslet regn og sur nordavind på lørdag.

Det er varslet regn og sur nordavind på lørdag. Foto:

Været denne novemberhelgen blir ifølge meteorologen ikke så bra. Hvis du ikke elsker nordavind og regn da.

DEL

Follo: Nei, helgeværet blir nok ikke så bra hos dere i Follo, sier Jon Smits ved Meteorologisk institutt til Amta.

Det er nemlig meldt en god del regn og vind fra nordøst. Selv om vi ligger litt beskyttet fra akkurat den vindretningen nede i Drøbak vil du kjenne det sure været godt i distriktet vårt denne helgen.

- Det ser ut som det skal bøtte ned på lørdag. Det skal ikke regne vannrett, bare nesten, sier meteorologen og humrer litt.

Han medgir at det blir surt ute. Det skal regne hele lørdagen og temperaturen ligger på mellom en og fire grader. Det skal ikke snø i Follo, men Smits tipser om at det kan sludde.

- Regnet kan inneholde ispartikler og da får dere hvitt innslag, men det vil nok ikke legge seg og det skal ikke bli glatt på veiene, sier han.

På søndag bedrer været seg - bittelitt.

Det vil fortsatt være overskyet, vinden løyer og vi kan kanskje få hele fem grader på dagen. Så kommer det igjen mer regn natt til mandag før det letter utover dagen.

Er det noe hvit vinter i anmarsj?

- Ikke med det første. Det holder seg mildt i begynnelsen av uka og så synker temperaturen utover. Det er ingen store nedbørsmengder på radaren og det snevet av vinter vi hadde i forrige uke ser vi ikke snurten av, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags