Meteorologen: - Det skal bli godt å se sola igjen

I slutten av uka synker temperaturen over Follo mens solen vil endelig vise seg igjen. Dette bildet er fra en vinterdag ved Årungen.

I slutten av uka synker temperaturen over Follo mens solen vil endelig vise seg igjen. Dette bildet er fra en vinterdag ved Årungen. Foto:

Syns du november har vært ekstremt våt, er det ikke bare innbilning. Det er ingen regnrekord, men hittil i november er det kommet over 90 millimeter med nedbør over Oslo-området, mot normalt drøye 70.

DEL

Follo: November har vært våt og mild på Østlandet. Det har regnet mer over Oslo enn over Bergen. Og enda mer over Follo!

Statistikk klimavakten ved Meteorologisk institutt har hentet for Amta, viser at hittil i november har det kommet 106,3 millimeter nedbør på målestasjonen i Ås. Normalverdien for Ås for november er 79 millimeter.

Om noen dager ser det endelig ut til å lette.

- Det vil komme nedbør hver dag fram til torsdag. Samtidig synker temperaturen jevnt i løpet av uka, så det er mulig at det snør på torsdag, sier meteorolog Ingrid Bentzen ved Meteorologisk institutt til Amta.

Så kan du ta fram solbrillene igjen. Det er nemlig mye pent vær i vente.

- Fra fredag blir det opphold. Vi kommer nok ned under fem kuldegrader og det kan bli mye pent vær. Det skal bli godt å se sola igjen, kan meteorologen glede oss med.

På nattestid kan det bli så kaldt som ti kuldegrader. Hun advarer mot glatt føre i det været slår om.

- Det kan bli glatt når det skal regne hver dag samtidig som temperaturen synker i Follo, bemerker hun.

Meteorologens prognoser varer til neste tirsdag, og det ser ut til at kuldeperioden minst holder seg til da. Det skal ikke snø, men vi kan glede oss over at det endelig blir flere dager med pent, kaldt vær.

Jeg må spørre; tror du vi får hvit jul i Follo?

- Det er alt for tidlig å si noe om ennå, svarer meteorologen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags