OBS-varsel: I natt skal det bøtte ned igjen

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er sendt ut OBS-varsel i forbindelse med det kraftige regnet som er ventet natt til onsdag og onsdag morgen.

DEL

(Østlandets Blad) Allerede tirsdag ettermiddag vil det komme inn et nedbørsfelt over Østlandet, men det er først sent mot kvelden det virkelig drar seg på. I løpet av natten og morgentimene onsdag kan det komme store mengder nedbør enkelte steder i fylket.

– Det ser ut til at det blir noen fuktige timer, men vi er foreløpig ikke helt sikre på hvor det treffer i fylket. Men folk må være forberedt på lokalt mye nedbør, sa meteorolog Eldbjørg Voksnes til Fredriksstad Blad mandag ettermiddag.

Ifølge yr.no kan det komme så mye som 50-70 millimeter enkelte steder i fylket i løpet av tolv timer, og stedvis 25-35 mm på tre timer. Det advares derfor mot overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer. I løpet av de tre mest kritiske timene på natten kan det komme opp mot 20 millimeter, skal vi tro meteorologene.

Nedbørsfeltet skal imidlertid være noe svakere enn hva vi opplevde forrige uke. Verst blir det i enkelte områder i Aust-Agder, Telemark og i Østfold.

Utover onsdagen vil det imidlertid lette igjen før det kan komme mer nedbør frem mot helgen.

Artikkeltags