Når ble du sist skikkelig glad, og hvorfor?

– Jeg er nesten alltid glad. Noe av det morsomste å se er når barn og unge – gjerne på fotballbanen – får til noe bra i sammen. Vi har vært på Drøbaksfestivalen denne helgen – det blir jeg skikkelig glad av.

Kan du dele et sommerminne du aldri glemmer?

– Bilturer rundt i Europa med familien som barn. Som voksen alle de fine turene med egen familie og venner både i Norge og utland.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet?

– Min kone og jeg satt 100 meter fra en bombe som gikk av på Rhodos på en av våre første kjæresteturer – det var dramatisk. Jeg var først på skadestedet etter en front mot front-ulykke mellom bil og lastebil – var glad for sanitetstrening og skadestedsledelse i militæret den gangen.

Hvilke fritidstilbud savner du mest i Frogn?

– En skikkelig frisbeegolfbane burde vi hatt i Frogn. Også andre lavterskeltilbud for de som ikke søker seg til organisert idrett etc.

Hvem er du?

Navn: Vidar Færgestad

Alder: 50 år

Yrke: Driver egen bedrift som yrke – leder av DFI Fotball på fritiden.

Bosted: Drøbak

Sivil status: Gift med Tonje

Har du tips til en sommerperle i Frogn?

– Strendene i Frogn er fantastiske. Skogen likeså. Jeg er også veldig glad for at løkkefotballen er på full fart tilbake igjen. Vi ser stadig at barna henger på banene våre, og driver egen aktivitet slik vi gjorde hele tiden da jeg vokste opp. Jeg vil derfor anbefale lek og moro på Frogn kunstgressbane, og deretter en tur ned til Oppegårdstjern for et bad – der er det mange flotte badeviker og solplasser. Og hvorfor ikke overnatte under åpen himmel hvis været er bra.

Hvem i kommunen vil du framsnakke, og hvorfor?

– Alle de frivillige som gjør en fantastisk innsats for barn og unge i kommunen vår. Bare i DFI Fotball har vi cirka 110 frivillige, ubetalte trenere som bruker mange timer hver eneste uke for at barna skal føle mestring, ha det gøy og utvikle seg sammen med andre barn. Frivilligheten vi har i Norge er noe helt fantastisk – og noe vi må kjempe for å beholde også fremover. Jeg fremsnakker gjerne alle som bidrar som frivillige.

Hva gjør du i sommer?

– Mye av sommeren brukes til fotballrelatert aktivitet – både på og utenfor banene. I ferien har vi de siste 2 årene brukt nærområdet i Frogn i kombinasjon med en rundreise rundt om i vårt vakre land. Regelen i alle år før Korona var at minst 2 uker ble tilbrakt utenlands. Sommeren 2020 + 2021 var det Norgesferie som gjaldt – og det har vært like flott som turene rundt om i verden. Ferien blir i Norge også i år – og vi drar etter hvor det beste været er J En ny fjelltopp eller en «egg» skal bestiges. Det blir også mange deilige dager i Badeparken i Drøbak, etterfulgt av middag på en av de mange lokale gode restaurantene vi har å velge blant.

Har du opplevd noe som forandret livet ditt?

– Ingen spesielle enkelthendelser som har medført store forandringer. Vi er foreldre til to flotte – nå voksne gutter. Å bli pappa medførte jo noen endringer i prioriteringene – men kun til det positive.

Hva opplever du som den største forandringen i verden fra du var barn til i dag?

– Den enorme og daglige påvirkning vi utsettes for igjennom sosiale medier og ellers det som skjer i smarttelefonen som dessverre har blitt en alt for stor del av våre liv. Dette stadige behovet for å følge med, oppdatere seg, informere og kanskje spesielt kritisere er ikke alltid bra.

Hvem er ditt største forbilde?

– Jeg har egentlig aldri hatt noen klare forbilder.

Hva ville du gått i demonstrasjonstog for?

– Demonstrere i tog har jeg aldri gjort. Hvis jeg skulle gjort det måtte det vært for å påvirke noe helt lokalt, men neppe i tog. Tror jeg fortsatt vil søke andre virkemidler.

Det beste og eventuelt verste med 2022 så langt?

– At vi beveget oss raskt tilbake til et mer normalt samfunn hva gjelder muligheten til å treffes og å være sosiale etter to år med restriksjoner var veldig kjærkomment – spesielt muligheten for å kunne drive idretten tilnærmet helt som vanlig.

Hva er vår tids største utfordring?

– I stedet for å si noe mer eller mindre klokt om miljø, krig i verden etc. – så vil jeg heller sette fokus på viktigheten av at vi alle bidrar og bryr oss om det som skjer lokalt. Jeg ønsker meg et samfunn hvor vi alle - nabolaget, skole, idrett, flokken / kameratgjengen – i langt større grad og mye tydeligere spiller hverandre gode. Samfunnet blir mer og mer styrt av egoistiske motiver – mange bryr seg mindre og mindre om hverandre. Dette er en utfordring. Tør å si i fra dersom kompisen din gjør noe han ikke bør gjøre – tør å ta ansvar hvis du ser noe du ikke liker – bry deg om de som er rundt deg, og hjelp der du kan hjelpe.

Hva er ditt stolteste øyeblikk?

– Uten tvil da jeg ble pappa – begge ganger - og jeg var mektig stolt på bryllupsdagen. Jeg er fortsatt like stolt.

Hva er din drømmetittel i Amta - kanskje en som omhandler deg selv?

– Enda flere barn og unge er i aktivitet i Frogn.

Til slutt: Send en sommerhilsen til noen i Frogn eller Drøbak

– Jeg hilser til alle fantastiske trenere og ressurspersoner i hele DFI som gjør en fantastisk jobb for barn og unge – og for øvrig alle de flotte støttespillerne til idretten. Jeg hilser også til alle de flotte menneskene som bor i kommunen vår. Jeg er stolt av å bo i Frogn – og ville ikke bodd noe annet sted.