Navn: Vilde Mittet Austad

Alder: 24 år

Bosted: Oslo (oppvokst på Hellvik)

Yrke: Ergoterapeut, barn med funksjonsnedsettelser

– Du har arbeidet som frivillig ved en skole i Phuket i Thailand. Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å gjøre det?

Jeg har siden jeg var liten hatt en drøm å jobbe som frivillig. Muligheten bød seg da jeg var ferdig med bachelorgraden min, og siden jeg ikke hadde noen plan videre benyttet jeg anledningen til å reise da!

– Tror du at du kommer til å gjøre noe lignende igjen?

Ja, helt klart. Jeg kommer til å reise tilbake til Thailand, men har også lyst til å være frivillig andre steder! Det er også en veldig fin måte å bli kjent med andre kulturer.

– Har pandemien gitt deg noen nye erfaringer?

Hvor sårbare vi er som samfunn, at vi er et tillitsfullt, sterkt og trygt land og hvor heldige vi er når hverdagen er som normal.

– Hva ser du helst på TV?

Nordisk krim, dramaserie eller reality.

– Fortell noe ikke alle vet om deg!

Jeg kan virke som en ekstrovert person med masse energi hele tiden, men jeg lader opp batteriene når jeg er i eget selskap og trenger det ganske mye.

– Hva er det beste med Nesodden?

Roen.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til et lokalt formål, til hvem eller hva ville du gitt pengene?

Fritidsaktivitetstilbud for personer funksjonsnedsettelser. Det finnes noe, men langt ifra nok! Alle bør ha muligheten til å utforske sine interesser, uansett funksjon.

– Hvem vil du gi en rose?

Får jeg gi flere roser? Om ikke gir jeg et roseblad hver til mamma og pappa, søsknene mine og mine nærmeste venninner som alle betyr veldig mye for meg.

– Som Amta-redaktør for en dag, hva ville du satt søkelys på?

Hvordan personer med funksjonsnedsettelser skal inkluderes mer i samfunnet!