Hver vinter kontaktes forsikringsselskapene av uheldige alpinister som har mistet telefonen i skiheisen eller i alpinbakken. Men mobiltabber i alpinanlegget dekkes ikke av forsikringen.

– Om du sitter og fomler med telefonen i skiheisen og du mister den i snøen, blir ikke dette dekket av forsikringen. Hverken reiseforsikring eller innboforsikring tar høyde for dette, opplyser Arvid Steen i Tryg Forsikring.

- Jeg skjønner godt at folk bruker tiden i skiheisen til å sjekke meldinger og anrop, men votter, hansker og eventuelt kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier Steen.

Forsikringene dekker mye, men ikke at du mister ting eller glemmer dem. Saken er imidlertid en annen om andre ødelegger eller stikker av med tingene dine.

– Dersom du blir frastjålet telefonen i skianlegget eller andre er skyld i at den blir ødelagt, har du en sterkere sak. Enkelt forklart kan det være at du krasjer med andre skiløpere eller roter deg bort i et uventet hopp der mobil og eventuelt andre verdisaker blir borte i hendelsen, forklarer Arvid Steen.

 

Han uttaler videre at mange prøver å lure seg til fordeler når man melder inn mobiler som er forsvunnet. Det lønner seg sjelden.

– Å lyve på forsikringen er en alvorlig sak. Hvis vi tar folk i svindel, risikerer de at det ikke blir utbetalt erstatning i det hele tatt. De kan bli droppet som kunde og også bli politianmeldt. Vi har gode rutiner med å avsløre historier som ikke er sanne, sier Steen.

Det beste du kan gjøre i skiheisen eller alpinbakken er å vente med sms-er og Facebook. Dra igjen glidelåsen på jakken hvor du oppbevarer telefonen. Sjansen for at du ikke blir mobilløs før neste heistur, er dermed større. (ANB)