Hjemme i ferien og usikker på hva du skal finne på? Sjekk her

Hos Knut Houge (t.h) på Skuterud gård kan du kjøre hundeslede i vinterferien.

Hos Knut Houge (t.h) på Skuterud gård kan du kjøre hundeslede i vinterferien.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vinterferien er her  – vi har tatt en kikk på noe av det som foregår både i Amtaland og utenfor denne uken.

DEL

Frogn/Nesodden: Er du hjemme i vinterferien og usikker på hva du finne på?

Feriefilm i biblioteket

For barn og unge snurres det feriefilm i Nesodden bibliotek både mandag og fredag i vinterferien. Mandag ble Karsten og Petra vist, samt Oskars Amerika.

Førstkommende fredag vises det også to filmer i auditoriet i Tangenten. Først ut er Elias klokka 11- deretter Operasjons Mørkemann klokka 13.

Onsdag er det klart for boklunsj klokken 12. Under boklunsjene formidler bibliotekets ansatte en bok eller et forfatterskap til inspirasjon for deg som elsker å lese eller bare ønsker et litterært innslag i hverdagen

Fredag klokka 10:30 er det klart for nok en eventyrstund med Anja på Nesodden bibliotek. Anja trollbinder barna med sin naturmagi og spennende fortellinger.

Full fart i Brattbakken

I Brattbakken på Nesodden er det fortsatt snø, og de holder åpent hver dag i vinterferien.

I alpinbakken blir det fart og moro for alle som vil i bakken i løpet av vinterferien. Knut Eide forsikrer at det fortsatt er godt med snø i bakken. Snowboardparken fikses i disse dager. Kiosken er åpen hver dag, og det er alltid voksne til stede, enten fra kommunen eller parken.

Slik er åpningstidene i vinterferien:

Mandag-fredag 12–20

Lørdag-søndag 12–17

Artikkelen fortsetter under bildet

Åpent hele ferien: I Brattbakken på Nesodden er det fortsatt snø, og de holder åpent hver dag i vinterferien. Foto: Ivar Ruud Eide

Åpent hele ferien: I Brattbakken på Nesodden er det fortsatt snø, og de holder åpent hver dag i vinterferien. Foto: Ivar Ruud Eide

Kjør hundeslede på Skuterud

På Skuterud gård i grenselandet mellom Nesodden og Nordre Frogn kan man kjøre hundeslede i vinterferien. Skuterud tilbyr hundekjøring hver dag fra lørdag 16. februar til og med søndag 24. februar, mellom klokken 12 og 15. Her kan man sitte i sleden eller kjøre selv. Også barn kan kjøre egen slede eller spark. Det tennes opp grill, så man kan med noe å grille og kaffe på termosen.

Vinterferieåpent på museet

Søndag 17. til søndag 24. februar er det vinterferieåpent på Follo museum, hver dag mellom kl. 11-15.

Det settes opp bord inne på verkstedet. Her kan man spikke grillspyd eller vandrestav, male dyrefigurer i keramikk eller pappmache, male på papir, klippe og lime eller tegne. Ute kan man prøve å stå på tønneski.  Museet fyrer også opp bålpannen for grilling av pinnebrød og pølser.

Eventyrstund og folkebad

I Frogn bibliotek er det også aktiviteter denne uken. Blant annet er det åpen barnehage for de minste tirsdag. Mens torsdag er det duket for eventyrstund i biblioteket klokken 10:30.

Frogn kommune ønsker også velkommen til folkebadet på Seiersten hele vinterferien. Svømmehallen er åpen mandag til fredag mellom 9 til 16. Badedyra er på plass og vannet er varmt.

Kultur og frivillighet i Frogn kommune har ingen aktiviteter i vinterferien.

Ved Drøbak kino vises flere fine filmer utover vinterferieuka. Fra torsdag vises storfilmen Amundsen med nesoddingen Pål Sverre Valheim Hagen i hovedrollen – mens fra fredag vises Legofilmen 2. For å nevne noe.

Kino i Ski eller viten i Ås?

Ser vi ut av våre to kommuner er det mye moro man kan finne på i vinterferien. Ved Ski kino snurres det filmer daglig. Blant annet storfilmen Amundsen og Queen-filmen Bohemien Rhapsody. For de fartsglade vises også filmen Born 2 Drive med 15 år gamle Oliver Solberg og hans reise mot å bli Nordisk mester i rallycross!

Ved Vitenparken i Ås kan man leke seg gjennom vinterferien. Tirsdag, onsdag og torsdag lager VitenSkolen aktiviteter for barn fra 7 til 12 år. Her kan man bli med én, to eller alle tre dager.

Badeland og lekeland

Hvis du begynner å bli lei ski og skøyter, men likevel ønsker å være aktiv i ferien – så kan det være en mulighet å besøke Røykenbadet eller Superland i Sarpsborg. Sistnevnte holder åpent alle dager fra 09.00-21.00. I Sarpsborg kan man også besøke Inspiria Science Center – her kan man i vinterferien utforske det magiske verdensrommet.

Teknisk Museum i Oslo har også et tettpakket og spennende program i ferien, museet holder åpent hver dag hele vinterferieuka. Det samme gjør Munchmuseet som holder dukkemakerverksted i vinterferien.

Leos Lekeland på Ulsrud, Rush Trampolinepark på Rosenholm og Sprett Aktivitetspark på Kolbotn (tidligere Hurlumheihuset) holder også åpent denne uken.

Ut av babybobla?

Er du hjemme med småbarn og trenger du en pause fra babybobla vinterferien? Nobels Fredssenter på Aker Brygge inviterer fredag til babyomvisning i fredssenteret. Dette er en omvisning for dem som er hjemme med små barn og har behov for å logges på verden utenfor iblant.

Artikkeltags