Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Nesodden og Frogn:

Midt i naturen og tett på storbyen

Annonse fra Lead Supply

Nesodden og Frogn er to kommuner med store vakre skogsområder og lange strandlinjer med sand, svaberg og skjærgård. Drøbak, der 85 prosent av befolkningen i Frogn bor, byr på gode hoteller, sjarmerende campingplasser og et rikt utvalg av utfluktsmål og gode restauranter. På Nesodden kan du utnytte de mange muligheter kommunen har for et aktivt friluftsliv, museumsbesøk og konsertopplevelser - eller ta en dagstur til Oslo, bare 40 minutter vekk i hurtigbåt.

Denne regionen syd for Oslo er vel verdt å utforske – den byr på mange gode opplevelser, og kanskje noen overraskelser? Noen ganger kan en liten ferie i eget nærområde være akkurat det man har bruk for, og området byr på masser av gratis gleder, samtidig som muligheten er der til å spandere litt ekstra på deg selv og dem du er sammen med. 

Hvis du vurdere å ta opp et forbrukslån, så husk at det kan være dyrt, og sjekk gjerne forbrukerrådets anbefalinger først.

Flotte badeplasser, seiltur til Steilene og reketråleren «Ternen»

Som halvøy er det naturlig nok at Nesodden innbyr til aktiviteter både på land og på vann. Hellviktangen, Fjellstrand og Ommen er bare tre av kystlinjens fine badeplasser. Den første byr utover sand, svaberg og brygge også på eminent servering på Hellviktangen Grønn Gourmet og har dessuten rullestolrampe. Den neste har stupetårn og flytebrygge, og den siste har hytter til utleie og er godt egnet til telt og fiske. Ikke langt utenfor Nesodden ligger Steilene, fem øyer som er populære utfluktsmål for seilere, og hvor Nesodden seilforening arrangerer seilcamp for større barn om sommeren. Ved Landsteilene ligger «Ternen», en verneverdig reketråler, som eies av Follo museum.

Drøbaks mange attraksjoner

Sentralt i Drøbak ligger Follo museum, et regionsmuseum for follokommunene Oppegård, Nesodden, Ski, Frogn, Ås og Vestby. Muséet har flere avdelinger, så som friluftsmuséet på Seiersten, Son kystkultursenter og Roald Amundsens hjem. Sistnevnte, «Uranienborg», er stengt om vinteren, men gir ellers et levende innblikk i denne store polfarerens historie. 

På vei inn til Drøbak kan du finne Oslofjorden kunstsenter, som arrangerer utstillinger med samtidskunst, kunstkurs og workshops, både for voksne og barn. Galleri Havstad i Storgata utstiller glass og keramikk fra tolv glassblåsere og fem keramikere, og er en av de mest besøkte galleriene i hele Akershus. Drøbak kunstnerforum promoverer kunstnere innenfor film, litteratur, musikk, scenekunst og visuell kunst ved ulike arrangementer og utstillinger. Drøbak akvarium gir spennende innsyn i livet under vann både for store og små. 

Dette er bare noen av Drøbaks severdigheter, som kombinert med gjestfrie småbåthavner og et rikholdig utvalg butikker og spisesteder gjør at byen lett fremkaller feriefornemmelsen.

Slik får du penger til det

Nesodden og Frogn har mange tilbud som er billige eller gratis. Hvis du har tid og mulighet til en miniferie som gjerne må koste litt, kan du på hjemmesiden Matchbanker.no sammenligne forskjellige lånevilkår for forbrukslån. Med det kan du lettere orientere deg for eventuelt å finne et lån som er ansvarlig i forhold til din økonomi.

Redaksjonen i Akershus Amtstidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet