Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Begynte som flaskegutt på 80-tallet - nå skal han drive Extra i Drøbak

– Vi er i rute altså, forsikrer butikksjefen, mens flere titalls personer haster rundt ham med paller og esker fulle av varer som skal på plass i hyllene.

Annonsørinnhold fra

Tre i toppen: Bård Frøyseth og Stian Fredenlund skal jobbe som assisterende butikksjef sammen med Jahn Andersen (i midten) som er butikksjef.

Nybakt butikksjef kan man ikke kalle ham. Jahn Andersen (48) har drevet flere Coop-butikker, senest på Grorud i Oslo. Nå har han pakket ned alt, flyttet til Vestby og begynt i ny jobb som butikksjef på Drøbaks nye matbutikk - Extra. 

– Jeg begynte i matbutikk som flaskegutt etter skoletid på 80-tallet. Da ryddet jeg i tomflaskene på bakrommet. Så skulle jeg få barn, og en stilling åpnet seg i den samme butikken. Jeg fikk den, og siden har jeg blitt værende i butikkjobb, smiler 48-åringen, som opprinnelig er fra Bergen. 

Nå skal han altså drive Extra i Drøbak. En kliss ny butikk som strekker seg over 930 kvadratmeter, og i tillegg har søndagsbutikk på 100 kvadrat. 

Vi fikk inn over 300 søknader. Det er enormt mange!

Jahn Andersen, butikksjef Coop Extra Drøbak

Gøy med splitter ny butikk

Andersen forteller at han ofte har jobbet i butikker som ikke har hatt den beste driften i utgangspunktet. Derfor gleder han seg ekstra mye til å åpne butikken på Portalen som blir splitter ny - både lokaler og de ansatte.

Han har ansatt 4 personer på heltid, i tillegg til sin egen stilling og flere deltidsansatte. Totalt er det 14 personer ansatt foreløpig. Disse jobbene viste seg å være svært ettertraktet.

– Vi fikk inn over 300 søknader. Det er enormt mange! Det er nok sjeldent at det lyses ut faste stillinger i butikk. Som regel er det vikariater av ulike lengde og stillingsprosent, sier Andersen. 

Står på: Linda Hjell og Marte Jensen står på og pakker ut varer før åpningsdagen som nærmer seg.

De blideste fikk jobb

Med den store søkermengden, ble det også en god del intervjuer. Butikksjefen anslår at han tok inn et sted mellom 30 og 40 personer til intervju.

Alle de fire som ble ansatt på fulltid er under 30 år, og har butikkerfaring fra tidligere.

– Hvordan imponerte disse personene deg i intervjurundene?

– De som fikk jobben var de som var mest blide og positive. For meg er det veldig viktig at de ansatte i butikken er imøtekommende. Vi er selvsagt gode på pris, men det er ikke så veldig store prisforskjeller mellom oss og de andre lavpriskjeden. Derfor er de ansatte i butikken aller viktigst, mener han. 

Elsker kundene sine: Stian Fredenlund og Marte Kokkin Jacobsen elsker kunder, og gleder seg til å bli kjent med nye kunder i Drøbak.

Vil slå budsjettmålene med 8 millioner

Extra på Portalen åpner dørene 22. november 2018. I 2019 er det budsjettert med en omsetning på 42 millioner pluss moms. Det har Andersen store planer om å slå.

– Jeg har lyst til å sikte mot 50 millioner, sier han med et glis. 

– Jeg håper, og tror, at vi får en god mottakelse her i Drøbak. Det er den første Coop-butikken av litt størrelse her i området. Extra er en lavprisbutikk med supermarkedutvalg, og det er det få som kan slå, mener han.

God gjeng: De er totalt 14 personer ansatt på Coop Extra Drøbak. Her er noen av dem som tok en liten pause i arbeidet for å smile til kameraet.
Del artikkelen på Facebook