Annonsørinnhold fra Coop Prix

Hva er dette?

De norske produktene er populære, også på Coop Prix Bjørnemyr. Fra venstre: Oda Rosenlund, Patrick Bevan, Trond Larsen og Gaute Robinson. 
De norske produktene er populære, også på Coop Prix Bjørnemyr. Fra venstre: Oda Rosenlund, Patrick Bevan, Trond Larsen og Gaute Robinson.  Foto: Christine Heim

Få smaken av Norge i din nabolagsbutikk

Smakfulle tomater og søte gulrøtter. Coop Prix Bjørnemyr satser på norsk frukt og grønt hele året. Nyt fristelser i verdensklasse - rett fra gården.

Annonsørinnhold fra

- Av grønnsaker må det nok være norsk agurk, blomkål og gulrøtter som er mine favoritter. Agurk på skiva med leverpostei har vært en gjenganger helt fra matpakka på skolen til voksen alder, ler Gaute Robinson.

Coop Prix Bjørnemyr

Tosletta 44
1453 Bjørnemyr

Åpningstider
Man - fre: 08:00 - 22:00
Lør: 09:00 - 20:00
Søn: Stengt

- For ikke å snakke om hjemmelaget blomkålsuppe. Nam!

Han er butikksjef for Coop Prix Bjørnemyr på Nesodden. Butikken arbeider hardt for å tilby et bredt utvalg av norsk frukt og grønt til sine kunder. Vi blir stadig mer bevisst på hvor maten vi putter i oss kommer fra. Den uavhengige stiftelsen Matmerk jobber for å fremme norskprodusert mat og står bak merkeordningen Nyt Norge, en merking som skal sørge for at forbrukere vet at det de handler er norskprodusert. I 2019 kom Matmerk med en rapport som viser at salg av lokale, norske produkter øker.

Nam: Butikksjef Gaute Robinson har mange norske favoritter i frukt og grønt-hyllene. 

Den økte populariteten har også Coop Prix-butikkene bitt seg merke i.

- Det er flere norske produkter som er veldig populære blant kundene våre, som for eksempel norske jordbær. Det er jo helt klart en vinner når det er sesong for det, mener butikksjefen.

Butikken følger sesongen og arbeider hardt for å dekke etterspørselen. Ambisjonen om å være best på norsk frukt og grønt når det er tilgjengelig henger høyt hos Coop Prix.

- Norske produkter er veldig populære. Det henger trolig sammen med god kvalitet, sier han.

Felles for leverandørene er at de er nøye valgt ut av Coop. Produkter i verdensklasse er målet.

- Både vi og kundene ønsker så høy andel norske produkter i våre butikker som overhode mulig. Da er det gøy at produkter vi tilbyr er av så høy kvalitet, forteller kategorisjef for frukt og grønt i Coop, Christine Frostmann.

Fantastiske smaker

Uforutsigbart vær er norske produsenters beste og verste venn. Dette har ført til at mange bønder dyrker i moderne drivhus, uten at det går utover kvalitet. Agurk og tomater er to produkter som kundene elsker og som dyrkes frem hele året. Nypoteter, jordbær og crispisalat må også nevnes. Noen nytenkende bønder i Rogaland har til og med startet dyrking av moreller og plommer i drivhus.

- Noe av hemmeligheten til den høye kvaliteten er nettopp vårt varierte klima. Det gir en lang vekstsesong, noe som gjør at frukt og grønt-produkter som produseres her til lands får tid til å utvikle gode og rene smaker. Det ser vi kundene til Coop Prix setter pris på, forklarer Frostmann.

Fellesnevneren er at de alle har fantastisk smak, flotte farger og er rike på næringsstoffer.

Gjør butikken delikat: Oda Rosenlund og Gaute Robinson jobber mye med å gjøre butikken fin og delikat, spesielt frukt og grønt-avdelingen.

Fra jord til butikk

Norskprodusert betyr også kort reisevei fra jord til butikk. En tomat er tilgjengelig i din nærmeste Coop Prix-butikk få dager etter den ble høstet. 

- Vi jobber mye med å gjøre butikken delikat. Norske frukt- og grøntprodukter blir alltid plassert langt frem i butikken, godt merket, forteller Robinson, og legger til:

- Vi er en relativt stor Coop Prix-butikk i utkanten av Nesodden, og vi har masse faste, lokale og lojale kunder. Det er vi glad for, og vi jobber alltid for å være den beste butikken for dem.

Det er elementer som dette som gjør Coop Prix til et enkelt valg i hverdagen: Det er fort gjort å stikke innom og finne det du trenger til dagens middag.

Del artikkelen på Facebook