Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

Startet i REMA 1000 som 14-åring - nå er Christer (28) kjøpmann

Det som startet som en arbeidsuke, skulle vise seg å bli til noe langt mer for Christer Vambeseth. I dag driver han REMA 1000 Nesodden og er i tillegg mentor for to andre butikker.

Annonsørinnhold fra

Som ungdomsskoleelev gikk Christer hver dag forbi gamle REMA 1000 i Ås.

Tenåringsgutten kikket ofte bort på butikken i det han passerte. Ofte var han også innom som kunde, og stadig vekk slo det ham at dette var et sted han kunne tenke seg å jobbe.

Da klassen fikk beskjed om at det skulle være arbeidsuke og at de måtte prøve å skaffe jobb, var ikke Christer i tvil. Søknaden gikk til REMA 1000-butikken han hver dag passerte på vei til og fra skolen. Svaret kom ganske raskt. Christer fikk jobb.

– Og jobbet gjorde jeg. Det er nok ingen overdrivelse å si at jeg sto på fra morgen til kveld. Jeg hadde jo lyst på mer jobb, og etter hvert klarte jeg faktisk også å nærmest grine meg til en ekstrajobb i samme butikk, sier Christer, som den gangen visste lite om det eventyret ekstrajobben skulle ende opp med å bli.

FIKK JOBB UNDER ARBEIDSUKEN: Christer startet sin karriere i REMA 1000 allerede på ungdomsskolen.

Stort ansvar i ung alder

Etter hvert flyttet butikken og den hardtarbeidende, unge Christer ble selvsagt med over til nye REMA 1000 Rådhusplassen i Ås. Årene gikk, og etter hvert dukket det opp en ny, spennende mulighet i Drøbak. I en alder av kun 22 år ble han kjøpmann på REMA 1000 Drøbak, hvor han klarte å snu underskudd til overskudd.

– Det var uten tvil en bratt læringskurve, men først og fremst utrolig givende, sier Christer, som ble i Drøbak i tre år før han i 2017 ble kjøpmann på REMA 1000 Nesodden.

Det er ikke vanskelig å se at Christer fortsatt trives. Den kvikke kjøpmannen med det gode humøret hilser blidt og snakker gjerne med kundene. Også det gode samspillet med de ansatte er lett å legge merke til.

– Vi er det jeg liker å omtale som en storfamilie på 24 ansatte. Alle er inkluderende personer som bryr seg om kundene. Hos oss skal man føle seg sett når man handler, forklarer han.

GODT SAMARBEID: Hans-Petter Ullevoldsæter (26) jobbet tidligere med Christer i Rema 1000 Drøbak, og var ikke i tvil da sjefen spurte om han ville ha jobb i butikken på Nesodden.

Legges merke til

Den positive kjøpmannsånden og det brennende engasjementet for å lykkes har ført mye godt med seg. I 2018 ble REMA 1000 Nesodden kåret til årets REMA 1000-butikk i sin region.

– Det er klart at det er givende, sier den blide og ydmyke kjøpmannen, som også er mentor for to andre REMA 1000-butikker.

– Jeg har jo vært med lenge. Hvis jeg kan bidra til å hjelpe andre, er det veldig hyggelig, sier han og fortsetter.

– Dette er jo det som er så bra med REMA 1000. Hvis man vil nå langt, er det et flott støtteapparat som kan bidra til at du kommer dit du vil, avslutter Christer

Del artikkelen på Facebook