Amta vil fram til valget 11. september i høst ukentlig ha et portrett av de 62 kommunestyrerepresentantene i Frogn og på Nesodden.
Navn: Kine Dirro Bøhlerengen
Alder: 49 år
Adresse: Strandveien 23, Drøbak
Familiestatus: Gift
Yrke: Analysesjef i Statens Pensjonskasse
– Hva gjør du i fritiden?
– Mannen min og jeg har til sammen åtte jenter i alderen fra ti til 28 år. Jeg bruker mesteparten av tiden min, foruten jobb og politikk, på barna. Jeg elsker sportsaktiviteter og liker å ta med jentene på skiturer, orienteringsløp, sykkelturer og fotturer i fjellet.
– Jeg har også alltid drømt om å lære meg surfing og startet så vidt å lære meg dette forrige sommer. Denne sommeren er planen å bli litt flinkere til å surfe sammen med de to yngste barna.
– Hvor lenge har du vært politisk aktiv?
– Jeg har vært folkevalgt fra 2015 i Frogn kommune. I denne perioden er jeg fast medlem i kommunestyret, Høyres fraksjonsleder i hovedutvalget for miljø, plan og byggesaker, og siste året medlem av hovedutvalget for oppvekst og kultur.
– Tar du gjenvalg?
– Ja, det gjør jeg.
Ingrid om skolesaken: – Politikerne var med på å polarisere debatten
– Hvilken sak er du mest stolt av å ha bidratt til å gjennomføre i inneværende periode?
– Selv om Høyre i denne perioden har vært i opposisjon, så har vi likevel fått flertall for en rekke plan- og byggesaker. Å bygge videre på identiteten til gamle Drøbak og videreutvikle sentrum som et attraktivt sted å bo og drive næring, er viktig for Frogn Høyre.
– En viktig sak i denne sammenheng, er reguleringen av Storgata 18, hvor det ble kjempet fram mulighet for en stor matbutikk og tilstrekkelig med parkering under bakken. I denne saken var det flere partier som bare så utfordringer i stedet for muligheter.
– Å legge til rette for store matbutikker nær der folk bor, og sikre funksjonelle løsninger og tilstrekkelig med parkeringsplasser er viktig. Reguleringen av Storgata 18 er et bidrag til dette.
– Hvilken sak er du mest skuffet over ikke å ha fått gjennomslag for?
– Den nye områdeplanen for gamle Drøbak har fått unødvendig fordyrende regler. Planen fordyrer vedlikeholdet av de gamle husene betraktelig, også på ting som ikke er synlig.
– Planen med kostbare krav til detaljregulering for relativt små endringer, setter også en effektiv stopper for funksjonelle tilpasninger med mindre man har en fet lommebok. Planen øker risikoen for at husene i gamle Drøbak forfaller og blir lite funksjonelle over tid.
– Jeg elsker Frogn og den hyggelige gamle byen vår, som opp gjennom tidene er bygget opp av folk fra alle sosiale lag. Men at vanlige folk ikke lenger kvalifiserer for å bo i gamle Drøbak, gjør vondt å tenke på.
– Hvorfor bruker du tid på politikk, hva motiverer deg?
– Det fine ved lokalpolitikk er å få mulighet til å påvirke utviklingen av kommunen vår. Vi er heldige i Norge som har demokrati slik at det er folket sammen som bestemmer retningen framover.
– Før jeg engasjerte meg i politikken, tenkte jeg ofte at det ikke spilte noen rolle hva jeg stemte fordi alle politikerne hørtes like ut. Og ja, de er jo ikke så ulike med hensyn til mål om et godt samfunn. Der de skiller lag, er hvordan de tenker at målene skal oppnås.
– Det var egentlig først etter at jeg startet i politikken at jeg oppdaget hvor store forskjellene egentlig er. Det er nok fordi man kanskje først ser forskjellene mellom partiene når det må prioriteres mellom flere motstridende hensyn.
– Det er sjelden at radikale endringer gir gode løsninger. Kanskje det i starten må noen radikale ideer til for å få i gang endring. Men når endringen først er i gang, så er det viktig at hele befolkningen klarer å være en del av denne endringen.