Ved neste styremøte i Norges Fotballforbund skal det avgjøres hvordan neste års cup skal spilles. Fredag skriver VG at et alternativ er å droppe hele turneringen for 2023-sesongen.

Til avisen sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at grunnen til at det vurderes går på tid til rådighet og tett terminliste.

– Akkurat nå vil jeg ikke utelukke noe som helst. Det er mange meninger, sier han og påpeker at en vesentlig del er et «etterslep» av coronapandemien, som gjør terminlisten trangere, skriver VG.

– Håpløst

Nyheten blir ikke godt mottatt på Seiersten stadion i Drøbak.

– Dette synes jeg er helt håpløst, konstaterer styreleder Vidar Færgestad i DFI Fotball.

– Cupen er breddefotballens mulighet til å få store lag på besøk og skape folkefester. I tillegg er det en begivenhet for spillerne, og for mange klubber en kjærkommen inntektskilde. Min umiddelbare reaksjon er at dette høres veldig, veldig rart ut, sier han.

I 2017 fikk DFI besøk av Sarpsborg 08 i cupens 1. runde. I 2022 tapte de etter ekstraomganger hjemme mot Follo i 2. kvalifiseringsrunde.

– Vi var veldig nære, og det var en folkefest med publikumsrekord, overtidsdrama og alt som gjør slike kamper kjempemoro.

DFI: Cupfinale i november

Å avlyse cupen er ett av NFFs tre alternativ, ifølge VG. De to andre er å fortsette som de siste årene og dele cupen over to kalenderår, eller fullføre hele turneringen i 2023.

– Cupen skal spilles i samme kalenderår. Det er bare tull at de skal spille cupfinale for 2022 langt ute i 2023, mener Færgestad.

Han peker på tradisjonen med cupfinale i november, samt å avslutte fotballsesongen med en høytidelig cupfinale.

– Vi må forsøke å komme oss tilbake til normalen, slik at vi får avviklet cupfinale i november, som det pleier å være, sier Færgestad.

Stor kampbelastning

Med Eliteserien, e-cup, hengekamper fra cupen 2022 og en fullverdig 2023-cup, risikerer lag som Bodø/Glimt og Molde å spille over 60 kamper på ett år.

– Det er selvfølgelig trist for bredden dersom man går til det standpunktet å avlyse, men sett i lys av at man må gjennomføre to cuper i 2023 kan kampbelastningen, spesielt for eliteserielagene som deltar i e-cup, blir nesten umulig å gjennomføre.

Det sier styreleder Pål Breen i Nesodden IF Fotball. Han jobber også i Norsk Toppfotball, som er interesseorganisasjonen for klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen.

– Men vi i Nesodden IF håper at NFF treffer de riktige beslutningene totalt sett for norsk fotball, sier Breen.