Wenches kjøkken på TV2 sendes tirsdag fra urtehagen på Montessori skole i Drøbak, og selv om menyen er hemmelig har Amta grunn til å tro at det blir fisk.

Montessori ungdomsskole, som har egen fiskebåt, har nemlig vært ute og trukket fisk som skal være helt fersk tirsdag morgen. Samtidig kan Montessori i Drøbak by Wenche Andersen på urter og grønt som det ikke er mulig å få ferskere enn det elevene fra Drøbak byr på.

Åpner urtehage

Montessori åpner nemlig en stor ny urtehage ved skolen tirsdag klokken 15.00.

Wenches kjøkken får den unike muligheten til å "tjuvhøste" noen urter før åpningen. Kjøkkenet den kjente TV-kokken skal bruke er en del av urtehagen, altså utendørs.

Spenningen er derfor stor når det gjelder været, men TV2 har ut fra mandagens værmelding satset alt på at tirsdagens direktesendingen går fra Montessori i Drøbak.

Kjempereklame

Daglig leder Mervi Flugsrud har sendt ut flygeblader til naboer, sponsorer og foresatte ved barnehage, skole og ungdomsskole. Poenget er at skolen har en urtehageåpning tirsdag ettermiddag med tale av styreleder Ingrid Stange.

Det var trolig ingen som hadde drømt om at skolen skulle få omfattende forhåndsreklame for hageåpningen på riksdekkende TV.

- Det må vel være verdenshistoriens beste forhåndsomtale av den typen arrangement, sier Mervi Flugsrud.

- Men kan du røpe om det blir fisk eller noe annet spennende?

- Nei, det kan jeg ikke. Ikke helt sikkert. Wenche skal jobbe tett på elevene, så menyen blir nok en sak mellom dem. Du må nesten bare se på programmet, sier Flugsrud.